В трудните времена за модния бранш след пандемията от COVID-19 по света, Sofia Fashion Week се завръща с ексклузивно издание през септември.
Предвид ситуацията организаторите са се подготвили с два варианта за Софийската модна седмица.

При добро развитие на ситуацията с COVID-19, почитателите на модата ще могат да се насладят на три вечери под открито небе в двора на зала EFE Hotel Marinela, а
залата ще e превърната в голям и просторен бекстейдж, точно по световни стандарти. Камерите на единствената българска модна телевизия Code Fashion TV ще бъдат на червения килим, за да вземат горещи интервюта от всички дизайнери, модели, гримьори, фризьори и гости на събитието.

Предвид съображенията за комфорт и сигурност, Sofia Fashion Week есен-зима 2020/21 ще бъде ексклузивно за гости и медии, а всички останали фенове ще могат да го гледат онлайн стрийм в реално време в ефира на Code Fashion TV, в официалния YouTube канал и социални мрежи на събитието.

Ще има символичен онлайн билет, като приходите от него ще бъдат изцяло дарени за кауза, а именно финансова помощ на български студент за реализиране на
собствена колекция за пролетното издание на Sofia Fashion Week.

Организацията и сценографията ще са съобразени с всички мерки за безопасност на дизайнерите, моделите и гостите.

При кризисния вариант на Sofia Fashion Week AW 2020/21, при повторен пик на болестта и нов lockdown на страната, организаторите от Code Fashion TV ще превърнат Sofia Fashion Week в дигитална седмица на модата, по модела на световните.

Ревютата ще бъдат заснети при най-строги мерки за сигурност и хигиена, и излъчвани по Code Fashion TV, в социалните мрежи и онлайн каналите на българската модна телевизия.

В момент на световна криза във всички сфери на бизнеса, модата също преживява своя спад. Именно сега е моментът всички почитатели на модната индустрия да се обединят за едно по-добро бъдеще на света на изкуството, от което всички имаме остра нужда в тези трудни времена.

Очаквайте скоро и големия международен проект на Code Fashion TV, #SaveFashion World и savefashionworld.com, чрез който ще дадем своя принос не само за българската, но и международна модна сцена.

Бъдете здрави! Бъдете отговорни към себе си и близките! За да бъдем заедно, модерни и усмихнати на Sofia Fashion Week AW 2020/21