Представяме ви Лани Дегрейс – 20-годишна красавица, която след като е забелязана от майката на свой съученик, харесала снимката на момичето в годишника от гимназията, започва да се занимава с мода.

Агентите са очаровани от красивото лице на Лани и от нейното присъствие пред камерите, но женствените ѝ форми, които са далеч от тези на моделите, дефилиращи по подиума, ѝ създават известни трудности. Истината е, че мнозина клиенти не желаят да я ангажират заради извивките ѝ.

Тя първо работи в Колорадо, после в Хюстън, докато най-накрая не се мести в Ню Йорк и не подписва с агенцията JAG, благодарение на която кариерата ѝ започва да се развива стремглаво и към днешна дата билборд с изящната красавица краси Таймс Скуеър.

Но за да стигне до тук, Лани се е борила упорито с изкривените представи за красота, завладели съвременното общество. Вижте какво точно споделя младата сладурана за кариерата си, за модния бранш и за своите виждания за света:

"Аз съм от новото поколение модели, намиращи се някъде по средата. Размер 6 съм, което ме прави твърде слаба, за да съм pluse-size модел, защото те започват от размер 12, но пък съм и твърде едра, за да бъда от нормалните модели. Това ми положение наистина доста затруднява кариерата ми и понякога е трудно да ми се намерят ангажименти. Предимно ме наемат за фотосесии за списания, много рядко за рекламни каталози, защото трябва да си стандартен размер, за да ти паснат мострите от дрехи, бельо или бански, които трябва да се рекламират.

Въпреки това любимата част от тялото ми е дупето ми, което винаги е било голямо сравнение с останалата част от тялото ми. Странно е, защото то е проклятие и благословия едновременно. Но с времето човек се научава да се обича такъв, какъвто го е създала природата, и да превръща своите несъвършенства в преимущества.

"Животът е прекалено кратък, за да се притесняваш за килограмите си"

Още от началото на кариерата си си казах, че няма да се променям, за да отговарям на нечий стандарти, за да съм част от света на модата. Няма да измъчвам тялото си, за да го превърна в нещо, което не е, само защото според някого това нещо е красиво.

Понякога отслабвам, понякога надебелявам, това не ме притеснява. Стига да се храня добре и да спортувам. Обичам да съм физически активна и тренирам редовно. Понякога качвам стълби, след което правя 20 минути кардио. Понякога тичам навън, а понякога правя интервални тренировки.

В Instagram имам доста фенове, но има и хора, които ме обиждат заради тялото ми и твърдят, че показвайки го, натрапвам на подрастващите изкривен и нездравословен модел за подражание. Но аз не мисля, че е така. Аз качвам свои напълно необработени фотоси и им показвам как изглеждат истинските жени, защото малцина са тези, които са като слезли от модния подиум. Аз съм истинска, работя здраво и живея колкото мога здравословно, като целта ми е да съм най-добрата версия на самата себе си, а не да стана някой друг.

Важно е на момичета в пубертета да им се представят като красиви по-реалистичните, по-истинските женски тела, такива, с които могат да се идентифицират. Всички харесват фигурите на Адриана Лима, Кандис Суейнпоул и другите ангели, но те не се реални и са дело главно на фотошоп програми.

Модели срещу Victoria’s Secret

Лани е момичето вдясно

Преди и аз си мислех, че трябва да отслабна. Виждах свалянето на няколко килограма като ключа към щастието, но после проумях, че щастието е въпрос на нагласа. За да си доволен от живота си, просто трябва да живееш в настоящето и да се приемаш такъв, какъвто си.

Разбира се, и аз имам дни, в които съм с ниско самочувствие и когато видя снимката на някой фитнес модел, си казвам "И аз можех да изглеждам така, ако не бях изяла този чийзбургер вчера." Но истината е, че мога да съм изяла един чийзбургер и пак да изглеждам страхотно, просто трябва да съм уверена... и щастлива."