Есенно-зимния сезон се задава на хоризонта и за да я посрещнем по най-добрия начин, ви предлагаме да се запознаете с тенденциите, които ще властват през идните студени месеци.

Червено, ама алено!


Официално цветът на есен-зима 2017 е червеното и по-точно наситеното и искрящото червено. На него е отделено централно място в колекциите за сезона на водещите модни къщи – от Givenchy през Dolce&Gabbana чак Oscar de la Renta. Затова ако искате да сте в крак с модните повели през идните студени месеци, поканете червения цвят на гости в гардероба си.



Ако е палто, да е с пух


Тази година дизайнерите обръщат поглед към палтата от животински пух. Миналогодишните дрехи с множество украшения по тях отстъпват място на палтата от естествен косъм, изчистените откъм аксесоари по тях. Без излишни декорации, просто палта от пух, напомнящи ни модата от 70-те.



Колкото повече блясък, толкова по-добре


Блясък, блясък и пак блясък! Това най-точно описва модата при обувките тази есен. Ако съдим по модните ревюта тази година, колкото повече лъскави инкрустации са ботите или ботушите по себе си, толкова по-добре.



Да живее дивия Запад

Дрехите в стил, напомнящ дивия Запад, също ще са актуални този сезон, ако съдим по показаното на модния подиум. Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Stella Mccartney са само част модните къщи, които представиха колекции, открояващи се с ботуши със стомани подметки, кожени жилетки, принтове, подобни на кравешки кожи и много кактуси.



Каре тук, каре там

Когато чуете каре, сигурно в ума ви изниква гръндж модата. Но този есенно-зимен сезон модерно ще е не то, а седемдесетарското. Виждаме палта, решени в него в колекцията на Prada, прави панталони с каре в линията на Tome и дори карирани пищни дълги рокли при Jenny Packham.



Поглед към викторианската епоха

Ризите с викториански якички също са задължителен елемент от визията този сезон, който обещава да придаде пленителна романтична нотка.



Сако с обемни рамене, моля!

За дамските колекции този сезон дизайнерите взимат назаем не от момчетата, а от мъжете. Това си личи от оversized палтата с подплънки върху раменете, които според модните асове трябва да са част от облика на дамите тази есен.



Кажете "да" на найлона

Найлоновите блейзери са истински хит през новия сезон, който идеално се съчетава както с ежедневен тоалет, така и е перфектното допълнение към офис визията.



Шоколадовото е новото черно

Този нюанс на кафявото беше хит при червилата през 90-те, а този сезон ще е издигнат на пиедестал не в грима, а при облеклата. От рокли до кашмирени пуловери - всичко, потопено в шоколадов тон, ще е актуално през идните месеци.