Автор
Пепа Попова - Пепита

Монохромното кралство: сиви и пясъчни нюанси в новата колекция на Burberry

Ревюто на Burberry всяка година се превръща в един от най-чаканите и грандиозни модни празници. Тази година модният подиум на Рикардо Тиши бе наистина звезден: новата пролетно-лятна колекция на дизайнера беше представена от Ирина Шейк, Кендъл Дженър, Бела и Джиджи Хадид, Агнес Дейн, а сред гостите на шоуто бяха Карла Бруни, Дуа Липа, Анвар Хадид, Наоми Кембъл и много други.

Опитът и знанията на Рикардо Тиши по отношение на кроенето и създаването на драперии, придобити в Givenchy, неговият европейски инстинкт за изискана сексуалност и привързаността му към модерните материи са силните страни, които правят Burberry все по-успешна марка в последните години.

От идването на дизайнера в легендарната модна къща, колекциите на дома са все по-разнообразни и привличат по-млада аудитория.

Това е колекция, вдъхновена от нашето минало и посветена на нашето бъдеще. Това е еволюцията на нашето Burberry кралство“, казва дизайнерът
Шлифeрът и карето завинаги ще останат символи на модната къща, но обществото се променя, светът се променя и сега хората искат да носят различни неща. Така че глобализацията на стила е подходът, върху който искам да се съсредоточа.

Монохромните изображения в сиви и пясъчни нюанси се превърнаха в тънката червена линия, която преминаваше през цялата колекция. Тиши представи и няколко варианта костюми: започвайки от модерни бизнес вариации до предложения, включващи сериозно окъсени в предната част поли. Деконструкция, драперия, умело наслояване - дизайнерът активно демонстрира способностите си, майсторски играейки с тъканите.
В мъжката част на колекцията неговият характерен стил се прояви в oversized-ръгби-ризи, емблематичните торбeсти панталони и перфектни костюми със сложни детайли. Наред с Върджил Абло в Louis Vuitton и Ким Джоунс в Dior, Тиши насочва Burberry към нов вид мъжественост.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram