Автор
Пепа Попова - Пепита

На шопинг в Париж или Осака: Dolce & Gabbana пуснаха виртуални бутици

В ерата на затворените граници марките трябва да бъдат креативни: всеки се опитва да завладее Instagram и да влезе в тенденциите на TikTok със своето онлайн шоу. Demna Gavasalia например представи нова колекция за Balenciaga във формата на видеоиграта Afterworld: The Age of Tomorrow. Чудесен начин да спечели сърцата на милениалите за празници.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



След него и Dolce & Gabbana решиха да преразгледат своята дигитална стратегия. Този празничен сезон италианската марка дебютира с нова виртуална програма: дизайнерите разработиха платформа, която буквално ни пренася в бутиците им в Мелбърн, Осака и Маями.

Всеки виртуален бутик изглежда като 3D копие на реалния магазин, където всеки стелаж може да бъде увеличен и подробно разгледан. Самите дизайнери помагат с избора: Доменико и Стефано под формата на анимационни герои са готови да изберат най-добрия подарък за вас и да направят специално празнично предложение. По този начин марката се стреми да внесе чувство на личен допир до онлайн изживяването и да накара своите клиенти да се насладят на посещението на любимите си бутици.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Модата трябва да отразява реалността и незабавно да отговаря на нуждите на потребителите. Проектите, по които в момента работим и се фокусираме, са разработването на виртуални бутици и дигитални ревюта“, казва Габана.

Колегите от Valentino също решиха да експериментират с 3D реалността и отвориха вратите на VR вила, вдъхновена от дома на креативния директор на марката Пиерпаоло Пиколи в италиански крайбрежен град на час път с кола от Рим. Там можете не само да закупите най-популярните им модели чанти с едно кликване на мишката (моделът Valentino Stud веднага привлича вниманието, тъй като е удобно разположен точно на входа), но и да изследвате личните вещи, декора и мебелите на маестрото. За звуковия фон отговаря ретро грамофон с внимателно подготвен плейлист в Spotify.

View post on Instagram
 
View post on Instagram