Банските – еротични, консервативни или пък екстравагантни – изберете своя стил сред най-новите идеи на модната сцена.

Това лято дизайнерите са заложили на оригиналната кройка, оставяйки на втори план мисълта за равномерен загар. Изложените по-долу модели може би са по-подходящи за вечерна разходка по плажа, отколкото за припичане на слънце. Донякъде са непрактични, но един от тези модели задължително трябва да присъства в летния ви гардероб!

Високо, високо, високо…



Високата талия ще компенсира недостатъците на фигурата ви, правейки краката да изглеждат по-дълги. Австралийската компания Zimmermann, основана през 1991 г. от сестрите Ники и Симоне Цимерман, ви предлага да заложите на черен бански с изискани плетеници на талията. Марката Bantu набляга в колекцията си на тропическите мотиви, а Артър Синадер, основал J.Crew разчита на ретро-стила – нежната комбинация от светлосиньо и пастелно-розово и голяма панделка превръщат банския във въплъщение на женствеността.

Боди



Любопитна кръстоска между потник, бикини и сутиен – това е рецептата, която превръща банския в боди. Дизайнерката Melissa Odabash смята, че плажното облекло трябва да е “просто, елегантно и красиво”. В новата й колекция има модел в телесен цвят с огромни овални пайети, улавящи слънчевите лъчи. Този цял бански е подходящ за жени с широк ханш и тесни рамене. Високо изрязаните бикини и украсата на гърдите създават визуална илюзия за по-стройни крака и привличат вниманието към горната част на тялото. Ярки бодита ще намерите в колекциите на JETS by Jessika Allen и Zimmermann. Сложното преплитане на плата при Цимерман изтъква визуално талията.


И по-сложни форми…



Диан фон Фюрстенберг се е прочула с уникалните си рокли. Но дизайнерката не губи почва под краката си дори и на ронливия плажен пясък. В своята колекция бански костюми тя представя ултрамодерни модели с изключително сложна кройка – цели, но максимално открити бански. Имайте предвид, че такива модели отиват само на жени с идеална фигура.

Модна къща Missioni, създадена от дизайнерите Росита и Отавио Мисиони, представя банския като плетеница от шал. Широките ленти плат се преплитат с математическа точност, скривайки почти целия гръден кош. Банският на Melissa Odabash пък залага на обратното – открива почти цялото тяло, прикривайки само стратегически важните места с тъмно-лилаво и блясък на пайети.

Летен букет


Алени полски макове, нежни градински рози или цветове, родени от фантазията на луд художник – цветните мотиви са неповяхваща мода в света на банските. Diane von Furstenberg залагат на големите цветове с едри венчелистчета и тичинки. Марката Bantu набляга на родените в полета на фантазията цветя, съчетани хармонично с геометрични елементи. Zimmermann пък са се спрели на розите и хризантемите.