Автор
Пепа Попова - Пепита

Най-добрите визии в нюанса Very Peri – най-модерният цвят за 2022 година

Pantone Color Institute избра основния цвят на 2022 г. - нов син нюанс с лилаво-червен подтон, който се нарича Very Peri. За първи път в историята на компанията Pantone създаде изцяло нов нюанс, вместо да избере цвета на годината от съществуваща палитра. Екипът комбинира постоянството на синьото с динамичността и веселостта на червеното, правейки новия нюанс едновременно лек, но вдъхновяващ. Експертите смятат, че Very Peri символизира творчеството, движението напред и бъдещето в нова светлина.
„Цветът на годината на Pantone отразява случващото се в нашата глобална култура“, каза Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute. „Създаването на нов цвят, за първи път в нашата образователна програма PANTONE, отразява текущите глобални иновации и трансформация. Тъй като обществото признава, че цветът е важна форма на комуникация и начин за изразяване и влияние на идеи и емоции, сложността на този нов нюанс на синьото с червеникаво-лилав вкус подчертава огромните възможности, които стоят пред нас.”

Убедени сме, че през следващата година новият цвят Very Peri често ще се появява на червения килим, в ежедневните визии на звездите и в облеклото на модните инфлуенсъри по улиците на главните модни столици.

View post on Instagram
 


Много известни личности предвидиха тази тенденция и вече показаха образи в нюанса Very Peri на червения килим. Сред първите бе Лейди Гага, която се появи в лилава дълга рокля с дълбоки цепки и нежни драперии от шифон на премиерата на филма "Къщата на Гучи" в Лондон, а Зендая блесна във винтидж тоалет на Versace от колекцията на Донатела Версаче за пролет-лято 2003 г. на 21-вите BET награди.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Въпреки факта, че новият цвят беше обявен едва преди броени дни, в дизайнерските колекции за сезон есен-зима 2021/2022 могат да бъдат намерени множество визии в лилаво - от уютни пуловери до елегантни рокли.
Ermanno Scervino представи дантелена мини-пола, която може да се комбинира с обемен пуловер и груби ботуши, Saint Laurent показа елегантен костюм с пола от туид, а Gucci, в сътрудничество с Balenciaga, предложи плетена блуза в лилаво. Междувременно Kenzo заложиха на уютно едноцветно трико във Very Peri, а Prada – на дързка голф визия. В колекциите на Alessandra Rich има жилетка на ромбове, която лесно се комбинира с ежедневна визия, а красива рокля в лилаво беше представена и от Том Форд.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Предстоящите новогодишни празници и сбирки са добра причина да се снабдите с рокля в най-модерния цвят на 2022 г. Вместо на сребърни и златни нюанси, заложете на модерния цвят Very Peri.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

<