Автор
Woman.bg

Най-красивите тоалети на „Берлинале“ 2019 (Галерия)

Първият голям европейски кинофестивал за годината -„Берлинале“, бе открит снощи с грандиозна церемония в Постдамер Плац, Берлин.

Тя се превърна в емоционално сбогуване с Дитер Кослик – дългогодишен творчески директор на културното събитие. Кослик напуска поста след 18 успешни фестивала. Той заедно с председателката на журито Жулиет Бинош официално откриха 69-то издание на кинофорума.

54-годишната Бинош - носител на "Оскар", ръководи шестчленното жури, което ще избира бъдещите носители на престижните награди "Златна и Сребърна мечка" на тържествена церемония на 16 февруари.

Тази година събитието ще премине под знака на призив срещу сексизма в развлекателната индустрия.

Забележителен момент в историята на фестивала е и рекордният брой киноленти, които ще видим, направени от жени режисьори.

Около 400 филма ще бъдат показани на „Берлинале“, като 17 от тях ще се съревновават за големите награди „Златна мечка“ и „Сребърна мечка“.

Не липсваше блясък и на червения килим, по който под бурните овации на публиката премина плеяда от звездни имена като Крисчън Бейл, Даян Крюгер, Тилда Суинтън, Катрин Деньов, Джона Хил, Чиуетел Еджиофор, Анди Макдауъл, Кейси Афлек и много други.

Знаменитости от световен ранг сияеха в стилни тоалети в различни цветове.

Четете още: Детската експоатация и сривът на семейните ценности - сред темите на „Берлинале“ 2019