Автор
Пепа Попова - Пепита

Най-поразителните визии на церемонията BAFTA 2021

Карантинните ограничения продължават да засягат филмовата индустрия, включително и по отношение на най-звездната и лъскава част от нея - церемониите по награждаването и дефилето на звездите по червения килим, което сега повече прилича не на ревю на красиви рокли, а по-скоро на преглед на най-интересното случващо се в Instagram профилите на номинираните.

Организаторите на британските филмови награди BAFTA също бяха принудени да се откажат от традиционния формат на събитието - те разделиха церемонията в два дни, като в събота посочиха някои от победителите, а останаталата част - в неделя. Поканени бяха минимален брой гости – по-голямата част от номинираните се включиха онлайн, но въпреки това те не се поколебаха да подготвят най-зрелищните тоалети за своето виртулано включване от дома.

Ето кои бяха и най-красиви според модните специалисти:

Фийби Дейнвър


Фийби Дейнвър, звездата от телевизионния сериал "Бриджъртън", е смятана за една от най-обещаващите и търсени актриси във Великобритания. Тепърва предстои да чуваме повече за талантливото момиче и тепърва ще я виждаме по червените килими по света. На церемонията на наградите BAFTA Дейнвър се появи в изключително строга рокля на Louis Vuitton с едно голо рамо.

View post on Instagram
 

Ванеса Кирби

Една от най-зрелищните визии беше демонстрирана от актрисата Ванеса Кирби, която избра метализирана рокля на Versace в най-добрите традиции от 90-те. В тази визия нямаше нищо излишно - прав силует, тънки презрамки, висока кройка и луксозна метална текстура. За да не отклонява вниманието от роклята, Кирби избра да прибере косата си в семпъл кок.

View post on Instagram
 

Приянка Чопра

Приянка Чопра показа една необичайна за червен килим визия. Тя заложи на сет в азиатски стил на марката от Барселона PERTEGAZ, състоящ се от бяла драпирана пола и яркорозово сако с флорална бродерия. Бижутата BVLGARI се превърнаха в грандиозно допълнение към визията.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Мария Бакалова

Мария Бакалова не взе статуетка, но отново успя да спечели симпатиите на модните специалисти с избора си на тоалет. Този път тя заложи на приказна haute couture рокля от колекцията „In Omaggio a Milano“ на Giorgio Armani Privé, изработена от органза и тюл и обсипана с разноцветни кристали и пайети.

Tолкова съм благодарна на Джорджо Армани, който винаги успява да ме накара да се чувствам специална! А да бъда номинирана, заедно с тези специални хора, е истинска чест“, написа Бакалова в своя официален Инстаграм профил под снимка, направена в хотел Риц, откъдето тя се включи в церемонията.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Гугу Мбата-Роу

Гугу Мбата-Роу заложи на благороден блясък, който в комбинация със сложна бродерия направи текстурата на роклята да прилича или на големи цветя, или на експлозии от фойерверки. Затова пък кройката на тоалета ѝ е възможно най-изчистена и лаконична.

View post on Instagram