Има тоалети, които просто остават в съзнанието на публиката завинаги. Надали има човек, който да не може да си представи бялата рокля на Мерилин Монро от филма “The Seven Year Itch”, например.

Но кои са шестте най-знакови рокли в шоубизнеса от последния век?

6. Сватбената рокля на Грейс Кели

Това се счита за една от най-известните сватбени рокли в историята. Холивудската сирена я носи в деня, в който става принцеса на Монако. В момента, роклята се намира в Музея на изкуството във Филаделфия - родното място на Кели.



5. Зелената рокля на Джей Ло

Дженифър Лопез стана една от най-обсъжданите звезди, когато през 2000-та година се появи на наградите Грами с прословутата зелена рокля с огромно V-образно деколте на Versace.



4. Прозрачната рокля на Хoли Бери

Хoли Бери спечели Оскар през 2002 за изпълнението си във филма “Балът на чудовището”. Снимката и обиколи всички медии не само заради наградата, но и заради дръзката рокля с прозразчана горна част в цвят бордо на Elie Saab.



3. Годежната рокля на Кейт Мидълътън

Паметния ден, в който принц Уилиям и бъдещата принцеса Кейт обявиха годежа си пред света, е още пресен в спомените ни. Роклята в цвят моряшко синьо, която дукесата носеше, предизвика моментален фурор и момичета от целия свят започнаха да изкупуват копия на тоалета.



2. Роклята на Джулия Робъртс от “Хубава жена”

Джулия Робъртс спечели сърцата на милиони с изпълнението си от филма “Хубава жена”. Кой може да забрави разкошната червена рокля с паднали рамене, която та носеше в една от сцените.



1. Бялата “вееща се” рокля на Мерилин Монро

Един от може би най-известните кадри в киното въобще е този, в който роклята на Мерилин се повдига от въздушната струя под краката ѝ. Годината е 1954, а филмът е “The Seven Year Itch”. Роклята, която легендарната блондинка носи, се е превърнала в синоним на женственост, сексапил и закачливост. Без съмнение - номер едно в нашия списък.