Автор
Woman.bg

Наоми Кембъл е първата цветнокожа жена с приза Модна икона

Възхваляваната заради неувяхващата си красота Наоми Кембъл стана първата цветнокожа жена в историята, на която се връчва приза "Модна икона". Това се случи по време на церемонията по раздаването на "Британските модни награди" 2019 снощи в лондонската зала "Роял албър хол".


Супермоделът, чиято звезда изгрява през 90-те години на миналия век, доказа за пореден път, че е неподвластна на времето. 49-годишната красавица сияеше с целия си блясък и изглеждаше ослепително в изумителен сребрист тоалет – шедьовър на Александър Маккуин.

Кембъл едва въздържаше сълзите си, докато изнасяше емоционалната си реч. В нея горещата дива благодари на майка си за това, че я е отгледала абсолютно сама.



Наоми изброи и няколко имена, на които винаги се е възхищавала и които винаги са били нейни идоли за подражание: "За мен истинските модни икони са Грейс Джоунс, Диана Рос, Джанет Джаксън, Тина Търнър, Джосефин Бейкър. Благодаря ви, че проправихте пътя не само за мен, но и за цялото поколение и за вдъхновяващия ви стил", сподели тя.

Сред наградените бе и Риана. Звездата получи приза Urban Luxe Award за марката си Fenty.



Като един от големите победители на вечерта се отличи дизайнерът Даниел Ли. Той спечели наградите Accessories Designer Of The Year, Brand Of The Year, British Designer Of The Year Womenswear и стана дизайнер на годината.

Отличието "Модел на годината" получи 19-годишната Адут Акеч.

Кулминация на събитието бе моментът на връчването на приза за изключителни постижения в индустрията. Той отиде в ръцете на великия моден гуру Джорджо Армани.

____

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.