Автор
Пепа Попова - Пепита

Нашата Белослава Хинова отново дефилира за Chanel

Преди няколко часа завърши шоуто на Chanel като част от Парижката седмица на модата. Определено ревюто на легендарната модна къща бе очаквано с интерес както от феновете на марката, така и от журналисти и специалисти. През март, след смъртта на Карл Лагерфелд, Chanel представи последната колекция, дело на германския дизайнер. А днес наследничката на Лагерфелд - Виржини Виар показа първата си Ready-to-wear колекция за Chanel след дебютните през май Cruise и Haute couture линии. Днешната се е получила съвсем в духа на най-добрите традиции на модната къща. Костюми, сака, рокли с различна кройка от характерния за марката плат туид – една модерна и жизнерадостна интерпретация в стил Nouvelle Vague.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Традиционно ревюто се проведе в любимия на Лагерфелд Grand Palais. Декорът този път бе вдъхновен от Париж или по-точно от една особена гледна точка, любима на Виржини Виар: тази на покривите, толкова типични за френската столица, с техните цинкови повърхности, пътеки, комини, саксии и прозорци.

View post on Instagram
 

Традициите са именно заради това – да се следват. Ето защо никак не се изненадахме, че на подиума видяхме и любимото ни българско 17-годишно момиче – Белослава Хинова в черен сет с бели акценти - очарователна и приказна, както винаги.

Тук е моментът да припомним, че Бел бе избрана лично от вече покойния Карл Лагерфелд да дефилира за Chanel в Париж миналата година. Тя бе част от две негови грандиозни ревюта - в Париж и в Банкок, където бе представена круизната колекция на марката, а този сезон е повече от успешен за българката.

Шоуто на Chanel бе скандализирано и от появата на неканен модел на сцената, който не бе включен в сценария. Дамата нахлу на подиума, облечена в характерния за Chanel туид в черно и бяло. След като се представи пред публиката, тя бе изведена зад кулисите от хладнокръвната Джиджи Хадид.

View post on Instagram
 

За щастие, великолепното шоу с първата самостоятелна колекция ready-to-wear на Виржини Виар далеч не бе съсипанo - напротив, бе определено като триумф от модни редактори и фенове на марката, които одобриха младежката посока на линията.