Автор
Пепа Попова - Пепита

Неочаквано завръщане: обувките на платформа отново на мода

Седмиците на модата приключиха, което означава, че е време да обобщим модните резултати. И така, сред популярните тенденции, които се завръщат следващата есен, се открояват обувките с висока платформа. Вариации на тема се появиха в колекциите на много марки, включително: Versace, Schiaparelli, Giambattista Valli, Loewe и Ports 1961. През следващия сезон есен-зима 2021/2022 дизайнерите ни предлагат както ефектни обувки на масивен ток и скрита платформа, така и боти, лофери и ботуши с тежка широка платформа. Ето и най-модерните двойки за следващата есен:

View post on Instagram
 


Обувките на висока платформа са добри, защото можете да се движите удобно в тях през целия ден. В допълнение, те дискретно ще ви дадат още няколко сантиметра височина и ще бъдат много по-стабилни за носене в сравнение с ботите и обувките с високи тънки токчета. Това не е първият път, в който дизайнерите признават любовта си към платформата.

През настоящия сезон марките вече се опитаха да дадат нов живот на обувките на висока платформа, но през следващия сезон те ще се завърнат триумфално в гардеробите на модерните момичета.

Обувките на висока платформа лесно се вписват в есенно-зимния гардероб, защото се съчетават както с кожени панталони, така и с дънки, мини-рокли, дълги ризи и широки поли.
При Versace разнообразието е голямо - от практични кожени боти до глезена до екстравагантни обувки в цвят фуксия.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Loewe са още по-смели – те ни предлагат да комбинираме кожените мокасини на широка платформа с чорапи и елегантни рокли, Balmain съчетава ботуши с тежки подметки с чорапи и бермуди, а Giambattista Valli комбинира „нахални“ червени боти в стила на 70-те години с мини рокли с обемни ръкави, направени по техниката пачуърк. Можете също така да видите обувки на масивна платформа в колекцията на Simona Rocha, съчетани с романтични поли, при Schiaparelli подобни двойки намериха съюзник под формата на елегантно палто, а Ports 1961 успя да сприятели ботушите на платформа с вълнени поли и пуловери.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

По материали на Vogue.