Автор
Пепа Попова - Пепита

Нов Ренесанс във Флоренция: Dolce & Gabbana отпразнува артистизма с Alta Moda

Доменико Долче и Стефано Габана организираха истински празник за феновете си - дизайнерите показаха своята нова модна колекция във вила Бардини във Флоренция. Тя бе вдъхновена от италианския Ренесанс, което изглежда особено символично днес, когато родната им страна едва започва да се възстановява от пандемията.

Самата колекция, състояща се от 89 визии, се превърна в ода към уменията на занаятчиите и майсторите от онова време, когато всичко се е правело на ръка и всяко нещо наистина се е превръщало в произведение на изкуството. Произведения на обущари, парфюмеристи, кожари, тъкачи на кошници, майстори на сребро, златари бяха интегрирани по някакъв начин в събитието.

View post on Instagram
 

Младите италианци, които искат да продължат и развиват делото на своите бащи и дядовци, имат много страст и чувстват голяма отговорност. Така че благодарим на Dolce & Gabbana, че ни дадоха шанса да покажем какво правим. ", обяви 25-годишният Леонардо Бианки при откриването на шоуто.


Резултатът от колаборацията между легендарното дуо и 38 стари семейни занаятчийски работилници от Флоренция беше показан в градината на хълма на вила Bardini на фона на музика, композирана от Нино Рота. Истинска магия се разгърна по стъпалата на градината: дълга и бавна процесия от модели, облечени в очарователни облекла, изплетени от рафия, корсетни рокли и сетове в две части, състоящи се от топ в комбинация с пищнa полa, тоалети с ръчно рисувани акварели, съчетани с луксозни кожени палта до земята, върху които цъфтяха цветни градини, флорални рокли от сатен, шифон и органза видяха най-големите фенове на модната къща.


Моделите първо се спуснаха по стръмните каменни градински стълби на Бардини, след което отново се изкачиха нагоре – което бе истински подвиг. За финал се подредиха в групова мизансцена пред Моника Белучи, Кити Спенсър и кмета на Флоренция. След като и последният модел зае своята позиция, дизайнерите излязоха от вилата, за да се смесят с клиентите и да отпият от подправеното със злато просеко, докато фойерверки се издигаха от бреговете на Арно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Зад кулисите на шоуто Долче и Габана признаха, че Флоренция винаги е била мощен източник на вдъхновение за тях, защото този град съдържа най-редките примери за световно изкуство, а историята на това място заслужава да бъде чута повече от веднъж.

View post on Instagram
 
View post on Instagram