Няколко съвета за това как да си изберете качествен чорапогащник и чорапи

18 септември 2009 | 08:51
7205
0
0

Чорапогащник и чорапи - това е признак на женственост. Малка, но изключително неделима част от женския образ.

Как мислите, какво се крие зад фразата: "Изобщо не нося чорапогащник!", "Купувам опаковка по 5 чифта за 4.50 лв!" или "Нося чорапогащник само по празници" или "Чорапогащник - това е ужасно неудобно"?

Отговаряме: господството на некачествените стоки и отсъствие на информация при жените за това, как да подберат качествен чорапогащник.

Опаковка. Материал, форма и оформление на опаковката може да бъде всякаква - това е само рекламен ход на производителя. За обикновената жена е важно следващото:

1. Наличието в баркода на производителя. Първата цифра - това е кода на страната-производител. Например Италия - "от 800 до 830". Финландия -"641"

2. Пълното название на фирмата-производител

3. Адрес на фирмата-производител: страна, град, улица, номер. Като допълнени може и официалният сайт

4. Състав в процентно съотношение и на български език. Върли ценителки на чорапогащниците определят по състава характеристиката на тъканта

5. Таблица с размерите, по която самостоятелно можете да определите подходящият за вас размер

6. Размер и цвят на съдържимото

7. И най-главното - на опаковката трябва да бъде дадено българско описание на съдържимото

8. Мирис. Това е първото, което възприемате, когато отворите опаковката. Качествените скъпи изделия са обработени с благородни екстракти, сравними със скъпите парфюми. Обезателно подушете тъканта. Фалшивите или некачествените изделия миришат на гума или керосин. Знайте, че този аромат е устойчив...

9. Анатомическа форма на чорапа (тази характеристика е разпространена само при тънките видове чорапогащи). В разгънато състояние ще видите линии ясно повтарящи силуета на женския крак. Това качество позволява на тъканта по-точно да обгърне крака и изключва появяването на гънки в глезените и в областта на колената. Плътните чорапогащи, особено с втъкани естествени влакна, по правило, пускат бримки.

10. Ефект «дърво». Малко са тези, които знаят, но това е най-важният показател за качество на чорапите! Вземете един чорап и го прегледайте на светлина. Ще видите кръгове, като при ствола на дървото. Колкото повече втъкани кръгове притежава, толкова е по-високо качеството на тъканата. Такава «рисунка» се образува от особена плетеница тройна нишка. Затова в състояние на "покой" тези нишки се наслагват една над друга и създават такъв ефект. При некачествените чорапогащи можете да забележите далечно напомняне на този ефект или отсъствието му.

Чорапи, отговарящи на всички характеристики, създават ефекта "втора кожа" и обезпечават вашият комфорт в течение на целия ден.

Източник: fashion.bg

 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени