Японският дизайнер Noritaka Tatehana определено дължи популярността си на кралицата на шока – Лейди Гага.

Певицата е толкова впечатлена от неговите обувки на висока платформа без ток, че продължава да купува модните му творения със завидна упоритост.

Една разходка с модела Night Walker е истинско изпитание на духа за изпълнителката. Нужно е тя да разчита на подкрепата на няколко човека, за да успее да се придвижи.

За радост на папараците, Лейди Гага дори падна мълненосно, обута в едно от творенията на Tatehana, но дори и това не я отказа от тях.

Дизайнерът съумял да хване известната певица в своята „бизнес хватка” като й подарил първия чифт от своите уникални обувки. От тогава насам, обаче певицата си плаща за удоволствието да се кикерчи на неговите обувки, при това сумата е повече от солена.

В момента колекцията й от обувки на японския дизайнер се състои от 14 чифта, а някои от тях Tatehana оценил на вледеняващата сума от 15,000 долара.

Цената на обикновен модел на дизайнера възлиза на около 4,100 долара. Най-скъпият модел пък оправдава цената си според неговия автор, тъй като в него има инкрустирани кристали Swarovski. Изработката на моделите е ръчна и отнема цели 5 месеца.

Изглежда обаче певицата не притеснява нито от цената на обувките, нито от платформата им, която е около 66 сантиметра.

Можете сами да пресметнете колко струва да бъдеш Лейди Гага …