Автор
Люблена Папазова

От 250 лв. до 11 бона за бижутата на принцеса Мириам

От 250 до 11 хиляди лева трябва да приготвите, ако искате да притежавате ръчно изработените бижута на принцеса Мириам, която показа в София своята нова изложба от обеци, пръстени, колиета и брошки. Те са направени от 18-каратово злато, сребро, естествени камъни и диаманти, а най-добре в България се продават бижутата с рози, разказа на откриването на изложбата снахата на Симеон Сакскобургготски.

Woman.bg припомня, че принцеса Мириам де Унгрия е вдовицата на първородния син на Симеон - Кардам, който почина през 2015 г., след като дълго време бе в кома заради ужасна автомобилна катастрофа, при която пострада и самата тя. Подобно на мъжа си, и Мириам е православна християнка, така че специално място в нейната последна колекция заемат кръстовете.

Елегантната дама, която е майка на двама сина - Борис и Белтран, представя авторските си колекции бижута за трети път у нас.

Предходните две изложби предизвикаха сериозен интерес, а марката й MdeU получи висока оценка от българската публика. Принцеса Мириам проявява силен интерес към бижутата и тяхната изработка още от ранна възраст и затова не е случайно, че завършва история на изкуството в университета „Комплутенсе“ в Мадрид.

Специализира гемология - науката за изучаването на камъните и дизайн на бижута. Освен дизайнер тя е и специалист гемолог, който оценява скъпоценни камъни. Принцесата създава първата си колекция през 1991 г. През 2002 г. представя колекцията си от бижута „Градина от рози“ в Ню Йорк, която й отваря вратите за международния пазар.

През 2014 г. принцеса Мириам създава собствената си марка MdeU. През 2003 г. тя става кръстница на уникалния диамант – Звезда на белгийската корона, като с него изработва изящно 150-каратово колие, представляващо изкусно сплетени диаманти с бял блясък.

В събота вечер Мириам получи и наградата "Златна игла" в категория „Бижута“. Приза връчи лично професор Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

Раздаваме подаръци - включи се в нашата игра до 1-ви март от тук:

Четете още: Снаха №1 на царя показва новите си бижута в София