Пако Рабан пуска NFT колекция от архивни рокли

06 май 2022 | 10:18
982
0
Instagram
0

Пако Рабан, в сътрудничество със Selfridges, създаде NFT колекция на основата на архивни модели на известни футуристични рокли. Печалбите от виртуални продажби, според новия генерален мениджър на марката Надя Дуиб, ще бъдат използвани за финансиране на запазването на физическия архив на марката.
"Продаваме бъдещето, за да запазим миналото", казват от компанията.
 

 

Колекцията включва общо 12 тоалета, включително металния костюм с мини пола от колекция есен-зима 1990 г., мини роклята с вендузи от колекция пролет-лято 1997 г. и, разбира се, емблематични модели като добре позната ризницата и роклята с шипове в златист цвят. NFT ще се предлагат в ограничен брой от 56 копия. Цената им започва от около 600 паунда.

 

От Paco Rabanne смятат, че „неподходящите“ за ежедневно носене облекла много по-лесно могат да се използват във виртуалния свят. Колекцията ще бъде представена на специалната онлайн платформа Decentraland по време на седмицата на модата Metaverse.

Всички печалби от продажбите на NFT ще отидат за финансиране на архива на Paco Raban, включително закупуването на винтидж дрехи, скици, права за изображения, видео и радио записи на самия дизайнер, както и подобряване на опазването и съхранението на всички тези артикули.

 

Виртуалните колекции и NFT напоследък се превърнаха в истинска тенденция в индустрията. Gucci, Tommy Hilfiger, Etro и Rebecca Minkoff вече оставиха своя отпечатък в метавселената. Някои марки обаче се озоваха във виртуалния свят против волята си. Например, луксозната марка Hermes съди изпълнител на NFT за продажба на виртуални копия на известните чанти Birkin.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени