Автор
Woman.bg

Пазаруването на токчета предпазва от харчене

Носенето на високи токчета предпазва от прекомерно харчене, установи американско изследване.

Потребителите, които изпитват засилено усещане за баланс, е по-вероятно да купят продукт на средна цена. Например, ако избират какъв телевизор да си купят, потребителките на високи токчета е по-вероятно да изберат модел с 43-инчов екран пред по-евтиния 32-инчов или по-скъпия 50-инчов екран, предаде БГНЕС.

Четете още: Ето как изглежда кракът ни на ток

Изследването, осъществено от двама професори по маркетинг в университета Бригъм Янг, щата Юта, извършили няколко експеримента с потребители. Те включвали пазаруване онлайн, удобно облегнати на стола, и стоене на един крак, докато избирали кой принтер да купят.

Освен това те накарали потребителите да изиграят една игра Wii Fit и едновременно с това да отговарят на въпроси относно избора си на продукти. Изследването установило, че всичко, което принуждава мозъка да се съсредоточи върху баланса, помага на хората да намират компромиси, когато вземат потребителски решения.

"Ако сте човек, който е склонен да харчи много пари или сте човек на крайностите, може би трябва да помислите да пазарувате на високи токчета", заяви авторът на изследването Джефри Ларсън. Според авторите на проучването и други обстоятелства могат да имат подобен ефект върху потребителските решения.

Например пазаруване на круизен кораб или ходене по заледен тротоар по време на зимен шопинг. "Трябва да знаем повече за това какво влияе на нашия избор", заяви съавторът на изследването Дарън Билетър.

Четете още: Кои дами носят най-високи токчета в Европа?