ПЕТА шокира света с дрехи от… човешка кожа

06 декември 2021 | 11:07
817
2
2

Природозащитната организация ПЕТА е известна с нестандартните похвати, които използва, за да привлече вниманието към масовата употреба на естествени кожи в модната индустрия.

През последните години много от най-известните брандове се отказаха от тази практика, но истината е, че все още има много какво да се направи по темата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PETA (@peta)

Наскоро организацията пусна сайта Urban Outraged. На пръв поглед той изглежда като всеки друг онлайн магазин за дрехи и аксесоари, но те са направени от човешка кожа, а върху част от тях има и кървави петна. Търсеният ефект тук е ясен - шок и ужас, който да обземе потребителите, които да спрат да използват стоки от естествена кожа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PETA (@peta)

Когато човек избере артикул и го добавиш в количката си, на екрана излиза кървава картина с одрано човешко и животинско лице, както и напомнянето, че ние сме част от този касапски процес.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PETA (@peta)

Кампанията на организацията този път е насочена конкретно към три марки, а те са Urban Outfitters, Anthropologiе и Free People, които все още използват естествени кожи за своите колекции.

Коментари

2 Петър
  06 декември 2021 | 12:42 отговор
 

Поредните хохавели.

 
1 месоядните
  06 декември 2021 | 12:30 отговор
 

А който яде месо не е ли същото като тези, които използват кожени дрехи.

 

Добави Коментар

Най-четени