Автор
Ева Григорова

ПЕТА шокира света с дрехи от… човешка кожа

Природозащитната организация ПЕТА е известна с нестандартните похвати, които използва, за да привлече вниманието към масовата употреба на естествени кожи в модната индустрия.

През последните години много от най-известните брандове се отказаха от тази практика, но истината е, че все още има много какво да се направи по темата.

View post on Instagram
 

Наскоро организацията пусна сайта Urban Outraged. На пръв поглед той изглежда като всеки друг онлайн магазин за дрехи и аксесоари, но те са направени от човешка кожа, а върху част от тях има и кървави петна. Търсеният ефект тук е ясен - шок и ужас, който да обземе потребителите, които да спрат да използват стоки от естествена кожа.

View post on Instagram
 

Когато човек избере артикул и го добавиш в количката си, на екрана излиза кървава картина с одрано човешко и животинско лице, както и напомнянето, че ние сме част от този касапски процес.

View post on Instagram
 

Кампанията на организацията този път е насочена конкретно към три марки, а те са Urban Outfitters, Anthropologiе и Free People, които все още използват естествени кожи за своите колекции.