Автор
Woman.bg

Петър Димков: Не носете едни и същи дрехи дълго време!

Едва ли има жена, която да не се е похвалила с присъствието в гардероба си на две-три, а защо не и повече, любими свои дрехи, с които за нищо не света не би искала да се раздели. Доказан факт е, че ние, дамите, сме склонни често да запълваме място в гардероба си с по-малки или стари тоалети, за да ни напомнят за времената, когато сме били по-млади или по-слаби. Оказва се обаче, че този навик е доста грешен ход, с който рискуваме да си навлечем редица проблеми както от физически, така и от психологически характер. Според народния лечител и родоначалник на ирисовата диагностика Петър Димков съхраняването и обличането на едни и същи дрехи дълго време оказва пагубно влияние върху състоянието на нашето тяло и душа.

Ето и неговите безценни напътствия относно дрехите, които носим, и вещите, с които се сдобиваме:

Избягвайте носенето на дрехи, които свързвате с негативни емоции и преживявания!

Петър Димков е известен с това, че винаги е оглеждал дрехите на пациентите си и е правил съпоставка на тяхната визия със състоянието им. Колкото по-унил, болнав и тъжен вид имал даден човек, толкова по-оръфана, протъркана и избледняла дреха имал той. И обратното. Свежите и енергични пациенти били винаги облечени с нови, добре изглеждащи и чисти дрехи.

Не носете дрехи с тъмни цветове!


Лечителят е категоричен, че тъмните дрехи са лишени от положителна енергия и честото им обличане може да ни попречи да виждаме светлината на живота. Според Димков тъмните нюанси ни правят по-лениви, мрачни и тъжни.

Не носете една и съща дреха прекалено дълго време!

Петър Димков съветва да избягваме носенето на една и съща дреха, колкото и любима да ни е тя, твърде дълго време. Той добавя обаче, че не бива да пазим дрехите не само от лошите моменти, но и от добрите. Димков е убеден, че дрехата има свойството да попива енергията, особено ако тя е отрицателна.

Когато се променяте, сменяйте дрехата!

С този призив лечителят иска да каже, че е добре, когато променяме нещо в живота си, да се погрижим и за външността си. Дали това ще бъде под формата на нова работа, раждане на дете, нов дом, или на настъпили радикални промени в начина ни на мислене, неговият съвет е да влезем в магазина и да си набавим нов тоалет. Според него новата придобивка ще влее допълнителен и градивен стимул към настъпилите в живота ни промени. Тя ще изчисти старото ни Аз, ще измие негативните емоции от съзнанието ни и ще ни помогне да започнем на чисто.

Всичко казано за старите дрехи, според Петър Димков, важи с пълна сила и за старите вещи!

Четете още: Цветът и значението на всеки ден от седмицата според Петър Дънов