В мрежата се появиха първи кадри от снимките на култовия календар „Пирели“, който ще бъде посветен на не по-малко култовия женски образ Жулиета на Шекспир. Звезди от различни сфери на изкуството станаха героини на Pirelli 2020: това са актрисите Кристен Стюарт, Индия Мур, Яра Шахиди, Ема Уотсън, Клер Фой и Миа Гот, както и певиците Розалия и Крис Лий и артистката Стела Роверси.

View post on Instagram
 

Автор на календара е италианският фотограф Паоло Роверси (да, Стела Роверси е негова дъщеря), а снимките се състояха във Верона- „родното място“ на Жулиета и Париж през май. Знаменитият фотограф успя да запечата как модерните Жулиети действат, позират, пеят; всяка чрез собствената си емоция, форма на изкуство, личност, характер и интерпретация на ролята.

Все още търся своята Жулиета и ще продължа да я търся през целия си живот. Защото Жулиета е мечта

- каза Роверси.

Наред с кадри от зад кулисите, в мрежата се появи и видео, в което участниците в календара четат откъси от “Ромео и Жулиета”.

Любовта има много лица, но само едно име - Жулиета,

- това е слоганът на кампанията.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Самият календар, който пое един по-прогресивен курс преди няколко години, показва, че красотата също има много лица: в календара се появяват жени от различни националности, както и транссексуалната актриса Индия Мур.

Тук е моментът да припомним, че календарът Pirelli за първи път излиза през 1964 година. През годините на своето съществуване той се превърна в истинска трибуна както за фотографи, които искат да снимат за него, така и за модели, които искат да красят страниците на месеците - трудно е да се назоват звездите от модния свят, която са се появявали на страниците му. В продължение на много години календарът прославя женската красота, като избира момичета с изключително конвенционална красота. Сега календарът се стреми да отразява многообразието от теми, които засягат жените и при избора на героини се фокусира върху постиженията на дамите, а не върху външния им вид.