Автор
Woman.bg

"По-щастлива съм като размер 12, отколкото бях като размер 2"

Продължаваме да ви запознаваме с историите на модели, които са решили да се опълчат срещу съвременните стереотипи за красота и вместо да се изтезават с изтощаващи диети, за да са непосилно слаби, решават да приемат телата си такива каквито са – женствени и с извивки.

Някои от въпросните дами стават от така наречените pluse size модели, а други са на границата между тях и нормалните, но всички до една са по-успешни, отколкото когато са били с манекенски мерки, тоест размер от 0 до 4.

Преди дни ви представихме изповедта на Чарли Хоуард, която въпреки че е тежала 46 килограма, е уволнена от агенцията си, защото била прекалено дебела, запознахме ви и с историята на Кристен Йохансен, а днешният ни материал е посветен на червенокосата къдрокоска на име Сабина Каръллсън, която признава, че сега, когато носи дрехи размер 12-14, се чувства много по-привлекателна и щастлива, отколкото когато е била размер 2.

Сабина разкрива, че първоначално е била от нормалните модели, както ги наричат в индустрията, като първите крачки в бранша прави, още когато е на 4 години. Съвсем естествено докато е дете, никоя агенция не изисква от нея да е слаба, но когато става на 17 изведнъж всичко се променя и тя е подложена на постоянен натиск да отслабне, ако иска да продължава да е модел. Карълсън не просто го прави, а буквално се стопява и започва да носи дрехи размер 2, за да се впише в изискванията на агентите.

Младата дама си спомня колко е бил мъчителен този период и разкрива, че необходимостта да бъде слаба изцяло е променила тогавашния ѝ живот. Попречила ѝ е да се социализира с връстниците ѝ.

Не е можела да отиде да яде сладолед с приятелките си, а съвсем обикновено нещо като това да излезеш на вечеря със семейството си е било истинско мъчение, защото е трябвало винаги да си носи храна със себе си, а не да яде пица като останалите, за да не наруши диетата си.

Сабина изтърпява лишенията и постоянното натякване, че не е достатъчно слаба, разбирайте красива, от страна на агентите си в продължение на години, но през 2010 младата дама решава да сложи край на целия психически и физически тормоз и става pluse size модел.



"Изведнъж най-голямата ми мечта се сбъдна. Бях успешна и оценена с тялото, което имам по природа, без да ми се налага да тормозя здравето си, за да бъда приета. Към днешна дата, след като от няколко години съм в pluse size индустрията, съм толкова щастлива, че никога не бих се върнала в отбора на нормалните модели. Толкова по-щастлива и самоуверена съм сега, когато съм размер 12-14, отколкото преди.

Смешно е как преди си мислех, че си красив, ако си слаб, а сега искам да имам, колкото се може по-голямо дупе и да съм с повече извивки", признава червенокосата красавица, която след като зарязва диетите се превръща в търсен модел, живеещ в Ню Йорк и работещ за марки като H&M, Rebdolls и Lane Bryant.



"Преди години гледах на бедрата си като моето слабо място, а сега са любимата част от тялото ми. Спомням си как агентите ми непрестанно ме критикуваха, че бедрата ми са прекалено дебели и че трябва да отслабна в ханша. Затова и никога не носих къси поли и панталони, нито в работата си, нито в ежедневието си. Винаги ходех с дълги рокли и криех краката си, а сега обожавам късите панталонки, защото съм горда не само с бедрата, но и с тялото си като цяло", признава Сабина.

"И за всички, които си мислят, че не се грижа за тялото си, защото съм pluse size модел, ще поясня, че в момента тренирам два пъти седмично, защото само за толкова имам време, но съм твърдо решена да започна да спортувам три пъти в седмицата. Понякога ходя на бокс, понякога на уроци по танци, а понякога работя с личния си треньор.

Също така ям здравословно. Признавам, че ми се хапва сладолед всяка вечер, но не го правя. Не се лишавам от него изцяло, но го консумирам с мярка. Това според мен е ключът - да намериш баланса, да изградиш добра връзка с храната, да разбереш, че тя е твой приятел и да не се плашиш от нея, както правех аз преди."