Поглед назад към най-обсъжданите булки и техните рокли

С наближаването на кралската сватба на Уилям и Кейт, която е обсебила не само Великобритания, но и целия свят, няма как да не си спомним за едни от най-обсъжданите сватби в историята.

Защо са толкова важни? Защото двойките, които предстои да видите по-надолу са предизвикали истинска истерия със сватбите си и модните решения за най-важния ден от живота им.

Лейди Диана Спенсър на сватбата си с Принц Чарлз в катедралата Сейнт Пол на 29-ти юли 1981г.
Казват, че след сватбата им представата за булчинските рокли завинаги се променила. Белият шедьовър е дело на Дейвид и Елизабет Емануел и е създадена от много скъпа и стара дантела, копринена тафта и обшивки от 10 000 перли . Семплите и изчистени рокли от 70-те отстъпили място на пищните, романтични и бляскави булчински творения.

Одри Хепбърн на сватбата си с Мел Ферер в Швейцария през септември 1954г.

Елизабет Тейлър и Конрад Никълсън "Ники" Хилтън си казват "Да!" през месец юни 1950г.



Сватбата на съвършената Грейс Кели и Принцът на Монако през април 1956г.

До сватбата на Кралица Виктория и Принц Албърт на 10-ти февруари 1840г., сватбените рокли били светло сини, символизиращи непорочността на девойката. За най-важния ден от живота си Кралица Виктория обаче се появила с чисто бяла рокля.



Джаки Кенеди е една от най-великите модни икони в историята. На сватбата си с бъдещия президент Джон Кенеди на 12-април 1953-та тя облича великолепна рокля на Ann Lowe.



Една нетипична булка – Миа Фароу. На 19-ти юли 1966-та 21-годишната красавица се омъжва за легендарния Франк Синатра, който е с 30 години по-възрастен от нея. Нейната сватбена рокличка поставя акцент върху мини дължините.



Сватбата на Краля на рока Елвис Пресли и Присила се състоява на 1-ви май 1967г. Когато е на 14-години тя го вижда за първи път в Германия, а 8 години по-късно се омъжва за него в дълга дантелена рокля, с разпусната черна коса, котешки очи и безплътни устни.



Плажната сватба на Синди Кроуфорд и Ранде Гербер на 29-ти май 1998г., поставя началото на манията по вричане насред брега на морето. Миниатюрната й рокличка, дело на Джон Галиано, прилича повече на нощничка, но това не й попречи да се превърне в световен хит.



Сватбата на Виктория и Дейвид бе една от най-обсъжданите на стария Остров. Роклята за събитието на 4-ти юли 1999-та е на Vera Wang и представя Пош в изумителна форма, макар и скоро след раждането на първото им дете Бруклин.



Когато Гуен Стефани се омъжи за рокера Гейвин Росдейл на 14-ти септември 2002-ра, никой не беше изненадан, че стилна икона като нея ще експериментира с цветовете, при това върху собствената си сватбена рокля. Заедно с Джон Галиано взимат решението да боядисат долната част на роклята в розово.



На 14-ти януари 1954-та Мерилин Монро сключва брак с Джо ди Маджио, облечена в тъмно кафяв костюм.



Идея за сватба, която може да се роди само в главите на странни птици като бурлеск танцьорката Дита фон Тийз и демоничният Мерилин Менсън. Те сключват брак на 3-ти декември 2005-та, като Дита е облечена в тъмно лилава копринена рокля на Vivienne Westwood и с шапка на Stephen Jones, а Менсън е в далеч по-класически вид – черен смокинг.



Кралица Елизабет се омъжва за Принц Филип на 20-ти ноември 1947г. За да бъде изработена сватбената й рокля кралското семейство заплаща с купони, тъй като страната е в криза непосредтвено след края на Втората Световна Война.



Мик Джагър и екзотичната Бианка Перез Морено де Масиас се женят в Сен Тропе през май 1971-ва, като булката се появява с дълга бяла пола, бяло сако и широкопола шапка.