Автор
Пепа Попова - Пепита

Полет до Ню Йорк: Louis Vuitton resort 2020

Модните събития в Ню Йорк следват едно след друго в началото на май. След пищната Met Gala, която събра за пореден път модния елит в Ню Йорк, звездните гости се насладиха на колекция Louis Vuitton resort 2020.
Изключително впечатляващият TWA Flight Centre, проектиран от Eero Saarinen през 1962 г. и локиран на летище JFK се превърна в база и сцена на крузното шоу на Louis Vuiton. Никола Гексиер обясни в Instagram избора си на локация с думите „модерно чудо, което ще впечатли бъдещите поколения“ .

View post on Instagram
 


Терминалът, който е затворен преди почти 20 години, но присъствал в публичното съзнание чрез филмите Ocean’s 8 и „Хвани ме, ако можеш“ на Стивън Спилбърг, следващата седмица, отваря отново като хотел с над 500 стаи и инфинити басейн. Круизното шоу на Louis Vuitton, което Гескиер организира там, бе неофициалната му предпремиера. А локацията се превърна в отправна точка на последната му колекция. Никаква изненада за феновете на марката: всички помним круизната колекция от 2016-та с изчистените спортни линии и атлетически силуети, която бе показана в Niterói Museum в Рио и бе инспирирана от Летните олимпийски игри там; миналогодишното круизно шоу, представено в Fondation Maeght, бе вдъхновено от изкуство на Прованс и по тази причина се превърна в апотеоз на индивидуализма и еклектиката. Историята зад колекцията тази година, Гескиер обясни пред пресата с думите "пътуване назад във времето към първите емоции, които изпитах, когато дойдох в Ню Йорк." Очаквано, както повечето новодошли той е бил пленен от забележителностите на града в стил Арт Деко, ярките светлини и безкрайната енергия.

Именно по тази причина самата колекция се е получила богата, с интересни декорации, детайли и елементи и както винаги с перфектни силуети и с характерната ежедневна лекота. Впечатление направиха красивите кадифени топове, малките бюстиета осеяни с кристали и известният барелеф на Крайслер Билдинг, изписан с геометрични метални бродерии върху якета с цип и жакардови сака.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


"Като чужденец", казва Никола "не се страхувам от клишетата."
И го доказва - сред показаните образи видяхме и зкачливо намигване към супергероите от Готъм във формата на хоризонтални бродерии.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram