Представяме ви Чарли Хоуард – 23-годишна красавица, работеща като модел, която се появява по страниците на списания като Harper’s Bazaar и Glamour и се радва на доста обещаваща кариера до един прекрасен ден, когато агенцията ѝ ѝ прекратява договора, защото била прекалено "едра".

При височина от 173 сантиметра Чарли носи дрехи размер 6 според UK номерацията и 2-4 според тази в САЩ, но агентите ѝ са на мнение, че е непоносимо едра и тъй като според тях не се вписва в съвременните критерии за красота, те красноречиво заявяват, че не желаят повече да я представляват, защото едва ли щели да се намерят достатъчно клиенти, които да искат да я ангажират.

Красавицата обаче не оставя нещата така и смело се изправя срещу тесногръдието и налагането на изкривени разбирания за красотата. Хоуърд прави това чрез поредица от постове в социалните мрежи и видеа, в които говори за психическия тормоз, на който са подложени моделите, за грешните разбирания за привлекателност.

"Едно голямо „да го духате“ на моята вече бивша агенция, която мисли, че при ръст от 173 сантиметра съм прекалено огромна и не във форма. Няма повече да ви позволявам да ми диктувате какво не е наред с визията ми и какво трябва да променя в себе си, за да бъда „красива“.Отказвам да се чувствам засрамена и постоянно разтревожена за това, че не отговарям на вашите абсурдни и непостижими стандарти за красота", споделя Чарли, подчертавайки, че по този начин индустрията изгражда у подрастващите момичета нереални представи за красота, които несъмнено са опасни и нездравословни за тях.



"В случай, че не сте го проумели досега, аз съм жена, аз съм човек. Не мога магически да смаля бедрените си кости, за да ми стоят дрехите, както вие смятате, че трябва, за да отговарям на стандартите ви. Когато тежах 47 килограма, пак не бях достатъчно слаба за вас, а когато прекарвах по пет часа в седмицата във фитнеса, вие пак не ми намирахте работа. Опитвах се да се боря с природата си дълго време, защото вие ми бяхте втълпили, че съм прекалено закръглена", допълва 23-годишната хубавица и разкрива, че в продължение на доста време се е чувствала много закръглена заради отношението на агентите ѝ и на индустрията като цяло. Младата дама признава, че често са я карали да облича определени дрехи, защото била по женствена от другите, което силно я е натъжавало. "Та аз съм размер 2-4 по дяволите", възмущава се Чарли, която към днешна дата вече недоумява какво ѝ е толкова дебелото и огромното.

Хоуард признава, че дълго време е страдала от така наречената телесна дисморфия и въпреки че близките ѝ постоянно и повтаряли, че е много отслабнала, тя все се чувствала дебела и непривлекателна. Имало е дни, които е била само на едно блокче шоколад и въпреки това се е мерила по пет пъти на ден, за да провери, дали случайно не е надебеляла.

"Бях ужасена да изляза на вечеря с някого. Това провали връзката с гаджето ми. Не можехме да правим нищо интересно и забавно заедно, защото аз бях постоянно тъжна и притеснена, заради случващото се. Напълно се бях побъркала."

За щастие Чарли, която вече е ангажирана от друга модна агенция, е преодоляла комплексите си и вече приема и обича външния си вид, подчертавайки, че се чувства по-добре от всякога и с пълна сила се наслаждава на времето, а не го пилее като преди, за да страда, че не се вписва в нечии критерии за красота.