Днес обръщаме поглед към датската принцеса Мари, която без свян наруши кралския моден етикет, появявайки се на официална визита по маратонки.

С това си модно решение изящната дама доказа, че макар вече да е кралска особа, тя е здраво стъпила на земята и все още носи духа на онова мило и чаровно момиче от Австралия, което се превърна в съвременен еквивалент на Пепеляшка, омъжвайки се за престолонаследника на Дания Фредерик.

View post on Instagram
 

Мари е на посещение заедно със съпруга си в Рим. За гостуването си в президентския дворец вчера 46-годишната австралийка бе заложила на миди рокля от туид, дело на датския дизайнер Марк Кенли Домино Тан. Красивата дама бе съчетала роклята с nude токчета тип "стилето", но на по-късен етап, за обиколка из руините на Вечния град, Мари замени обувките на ток с маратонки.

Решение, което ѝ донесе адмирации, не само защото представлява опълчване срещу стереотипите, свързани с визията на кралските особи, но и защото доказва колко е земна тя, коренна противоположност на кралски особи като Меган. Припомняме ви, че любимата на Хари не само никога не се появява без токчета, дори и сега, когато е бременна, но и че има доста широки пръсти. За близо два месеца тя похарчи сумата от 340 000 лева за тоалети. Повече по тази тема може да прочетете тук.

View post on Instagram
 

Но да се върнем на Мари. Няма как да не отбележим, че това не е първият път, когато тя печели възхищение със земното си държание. Преди близо две години половинката на Фредерик отново се показа като скромен и здраво стъпил на земята човек, водейки на детска градина наследниците си с колело и то по време на обилен снеговалеж.