Автор
Woman.bg

Продават роклята, с която принцеса Даяна танцува с Джон Траволта

Днес обръщаме поглед към Лейди Даяна, която, освен вдъхновяваща личност, бе и истинска модна икона. Това ясно се доказва от факта, че макар от смъртта ѝ да са минали 22 години, тя продължава да вдъхновява ценителите на добрия стил.

Затова и не е за учудване, че емблематични дрехи на Лейди Ди и до днес будят интерес сред модните ценители. Една от най-коментираните ѝ рокли дори отива на търг идния месец, като началната цена за нея е 800 500 лева!

Тоалетът, за който става въпрос, е от тъмно кадифе. Принцесата облича роклята няколко пъти, но най-паметна си остава появата ѝ с нея по време на официален прием в Белия дом през далечната 1985 година. Домакин е тогавашният президент на САЩ Роналд Рейгън, а принцесата танцува с актьора Джон Траволта. Кадрите със звездната двойка се превръщат в истинска сензация и обикалят всички световни медии.

View post on Instagram
 

Само няколко седмици преди да загине в катастрофа в Париж, принцеса Даяна продава красивата рокля на дизайнера Виктор Еделщайн, за да набере средства за благотворителна кампания. Оттогава до днес роклята е препродавана на различни търгове за луксозни вещи и произведения на изкуството, но началната ѝ цена никога не е била толкова висока, колкото с днешна дата.

View post on Instagram