Автор
Пепа Попова - Пепита

Просто Dior. Няма нужда да казвваме повече

Седмицата на модата в Париж приключи, но отзвукът от модния маратон продължава.
Сред най-очакваните ревюта бе това на Dior, a Мария Грация Кюри както обикновено не разочарова феновете на легендарната модна къща. Дизайнерът изгради колекцията пролет-лято 2022 върху идеите за изчистени линии, минимализъм и оптимизъм.
Мислех много за това какво означава да работиш в областта на модата и защо трябва винаги да правим истинско шоу. Модата е перформънс. Носенето на дрехи означава да играеш. ", сподели пред медиите Кюри.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


За да илюстрира визията си за модата като перформативен инструмент в живота ни, Кюри си сътрудничи с художничката Анна Папарати, която проектира декорацията и сценографията за шоуто. През 60 -те години на миналия век италианската художничка става известна, като създава фалшиви настолни игри, които оспорват абсурда на живота. Кюри възложи на Папарати да създаде огромна настолна игра за шоуто, в която моделите се движат като пионки в естествен размер.

Що се отнася до облеклото, дизайнерът отново работи с архивите на модната къща, по-специално с модела Slim-Line, създаден от Марк Боан за марката през 1961 г.

В чест на Боан, който работи в Dior от 1958 до 1989 г., Кюри представя по -момичешки и енергични силуети. Дизайнът им се основава на спортните облекла, които Боан представи за Dior в началото на 60 -те години, боядисвайки палта и поли във флуоресцентни цветове.
Тя интерпретира работата на Боан, създавайки по-цветна, блестяща и наистина съвременна колекция, използвайки философията за „нова сексуалност“, която вече е определила периода след пандемията.

Кюри представи рокли в А-линия, мини-костюми, тоалети, вдъхновени от космическата ера на 60-те и тенис рокли за съвременни момичета. Колекцията включва също палта и поли с цветни “блокове”, чифт златни мини рокли с ресни и ярки щампи.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram