Просто Dior. Няма нужда да казвваме повече

09 октомври 2021 | 09:55
2736
3
Getty Images/Instagram
3

Седмицата на модата в Париж приключи, но отзвукът от модния маратон продължава.
Сред най-очакваните ревюта бе това на Dior, a Мария Грация Кюри както обикновено не разочарова феновете на легендарната модна къща. Дизайнерът изгради колекцията пролет-лято 2022 върху идеите за изчистени линии, минимализъм и оптимизъм.
Мислех много за това какво означава да работиш в областта на модата и защо трябва винаги да правим истинско шоу. Модата е перформънс. Носенето на дрехи означава да играеш. ", сподели пред медиите Кюри.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)


За да илюстрира визията си за модата като перформативен инструмент в живота ни, Кюри си сътрудничи с художничката Анна Папарати, която проектира декорацията и сценографията за шоуто. През 60 -те години на миналия век италианската художничка става известна, като създава фалшиви настолни игри, които оспорват абсурда на живота. Кюри възложи на Папарати да създаде огромна настолна игра за шоуто, в която моделите се движат като пионки в естествен размер.

Що се отнася до облеклото, дизайнерът отново работи с архивите на модната къща, по-специално с модела Slim-Line, създаден от Марк Боан за марката през 1961 г.

В чест на Боан, който работи в Dior от 1958 до 1989 г., Кюри представя по -момичешки и енергични силуети. Дизайнът им се основава на спортните облекла, които Боан представи за Dior в началото на 60 -те години, боядисвайки палта и поли във флуоресцентни цветове.
Тя интерпретира работата на Боан, създавайки по-цветна, блестяща и наистина съвременна колекция, използвайки философията за „нова сексуалност“, която вече е определила периода след пандемията.

Кюри представи рокли в А-линия, мини-костюми, тоалети, вдъхновени от космическата ера на 60-те и тенис рокли за съвременни момичета. Колекцията включва също палта и поли с цветни “блокове”, чифт златни мини рокли с ресни и ярки щампи.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Коментари

3 Тити
  09 октомври 2021 | 19:55 отговор
 

Цветовете са ярки и чисти! Моделите са със семпли кройки и изчистени! Манекените като изтезани, и стреснати!

 
2 ...
  09 октомври 2021 | 17:00 отговор
 

krasivi sa . mnogo sa elegantni

 
1 Мариана
  09 октомври 2021 | 13:49 отговор
 

Моделите са ужасно грозни,дрехите са красиви,но на тях-не!

 
 
:D
09 октомври 2021 | 14:34

Абе за моделите няма спор,че са грозни и даже бих казал разкривени,те си знаят от какво,ама за дрехите сигурна ли си,че са хубави...Че на мен ми приличат на безформени комунистически униформи,но цветни,а не сиви...!

Добави Коментар

Най-четени