Десет от най-известните рокли на покойната принцеса Даяна, които синът й Уилям я убедил да подари за благотворителност, ще бъдат продадени на търг и се очаква да донесат приходи от 830 000 паунда.

Сред тях е прочутата рокля, която Даяна носи на бал в Белия дом през 1985 г., когато танцува с актьора Джон Траволта. Тъмносинята рокля от копринено кадифе на дизайнера Виктор Еделщайн се превърна в най-известната, носена някога от Даяна. Тя се оценява на 300 000 паунда.



Розовата копринена вечерна рокля на Катрин Уолкър, създадена за държавното посещение на покойната принцеса в Индия през 1992 г., се очаква да донесе 120 000 паунда.

На търга ще бъдат предложени още пет бляскави рокли на Катрин Уолкър, както и още една на Виктор Еделщайн, черна кадифена рокля на Брус Олдфийлд и бяла шифонена коктейлна рокля на Зандра Роудс.



Аукционна къща Кери Тейлър, която организира търга в Лондон на 19 март, определя колекцията от рокли като "прекрасна и историческа".

През 2011 г. резервната сватбена рокля и резервни обувки на Даяна бяха продадени за 84 000 паунда от аукционна къща Кери Тейлър на търг в Лондон.

Източник: Dailymail.co.uk, БГНЕС