Рокля на бг дизайнерка ще се появи в ''Сексът и градът''!

04 декември 2021 | 12:07
4649
0
Getty Images/ Instagram
0

По всичко личи, че в най-новия сезон на култовия сериал "Сексът и градът" ще можем да видим рокля на българска дизайнерка!

Нейното име е Илиана Рикетс, а дрехата е рокля в грахово зелено, която героинята на Синтия Никсън (Миранда) ще носи в 83-и епизод от поредицата, съобщиха за БТА от BG VOICE.

През 2002 г. отворих собствен бизнес с дизайнерския бранд Ilya. Така ме наричаха в семейството ми от малка - Иля. Правех колекции и ги продавах в бутици. Тази рокля беше от една лятна колекция, която стилистката на "Сексът и градът" е купила в модния център Henri Bendel в Ню Йорк. Разбрах за това случайно, късно през нощта, точно на Нова година, след празненствата. Не можех да заспя, гледах телевизия, превъртах каналите и попаднах на "Сексът и градът". Почти се бях унесла в сън, когато видях нещо много познато и бързо се разсъних - моята рокля. Така разбрах, че са я използвали в епизода. После я включиха и в книгата за сериала "Сексът и градът", разкрива тя в "Български истории" по BG VOICE.

Илиана е родена във Варна. Нейното увлечение по модата започва още в шести клас.

"Нямах никаква представа що е то дизайнер. Но си уших дреха. Единственото ми желание беше да бъда различна от другите", спомня си Илиана.

По това време тя не разполагала с достатъчно платове и затова използвала всякакви подръчни материали като пердета, дантелени и платнени покривки, ковьорчета на баба й, стари дрехи - всичко, което може да заживее нов живот като дреха.

"Прекрасните ми родители не само не ми се караха за нарязаните пердета, но и ме окуражаваха да продължа да експериментирам", казва Илиана и допълва: "Да правиш нещо с ръцете си беше семейна черта."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lookum (@lookumblog)


Родителите й Гинка и Върбан Кръстеви са спортисти, състезатели по гребане. Майка й шие и плете, свири на цигулка. Баща й има работилница, където майстори ножове, изработва макети - за удоволствие. Брат й Милен също шие и е известен творец на кожени уникати в Съединените Щати.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени