Автор
Woman.bg

С двудневен звезден фестивал празнуваха избора на „Мис Родопи 2022“ в Кърджали

Двудневен фестивал бе повод в кърджалийския парк Арпезос да се съберат съграждани от четирите посоки на света. Парк фестът с надслов „Кърджали събира“ бе подкрепен от Община Кърждали в лицето на кмета д-р инж. Хасан Азис, а кулминацията на събитието бе петото издание на националния конкурс за красота „Мис Родопи 2022“.

Музикалната програма започна ден преди конкурса, като на сцената с изпълнения се включиха смолянската фолклорната формация “Каба Кабадайлии”, гръцката звезда Диогенис и поп фолк и джаз примата Есил Дюран. Диогенис и Есил бързо намериха общ музикален език и дори загатнаха за възможен дует в близкото бъдеще. Вечерта на конкурса беше отделена за магнетичния Миро, който взриви настроението с някои от емблематичните си хитове, както и с най-новия си дует с Алма „Повече“, който вече покорява родните музикални класации.

Истински звездна беше вечерта за 26-годишната Кристиана Рангелова, която се пребори за титлата „Мис Родопи 2022“ в съревнование с още 11 кандидатки от цялата страна. Подгласнички на победителката станаха Весела Тенева на 21 г. от Пловдив и Пресияна Стефанова на 20г. от Кърджали. Столичанката Кристиана е магистър по Право, а участието в конкурси за красота не е нещо ново за нея. Пътят за модата за нея започва едва на 13-годишна възраст като част от Школата за модели на МА Visages, а през 2020-та година се класира на престижното трето място на световния конкурс Miss Nation.

От Община Кърджали споделят, че за двата дни над 10 000 кърджалийци и гости на града край Арда са посетили феста, а водещата му Габриела Василева-Захариев („Мис България 2012“) го определи като една от най-значимите и коментирани културни прояви на годината в Кърджали.