Автор
Пепа Попова - Пепита

Седмица на модата в Лондон: Victoria Beckham, Erdem и Simone Rocha

Светът постепенно се адаптира към живота, ръка за ръка с епидемията от коронавирус и това важи и за модната индустрия. Дизайнерите продължават да пускат нови колекции, като провеждат шоута при затворени врати без гости или представят своите произведения онлайн. Именно в подобен смесен режим премина Лондонската седмица на модата. Време е да направи традиционния обзор на някои от най-запомнящите се колекции, представени в Лондон.


Victoria Beckham

Виктория Бекъм продължава да изследва модата от 70-те години с голямо вдъхновение. И така, в навечерието на представянето на колекцията си, тя сподели снимка на младата Джейн Биркин, която лесно можем да си представим в разкроен в долната част панталон, стелещ се по земята, риза и тренч, сякаш свален от гърба на някой мъж. Комбинацията от заволаирана сексуалност и мъжественост, макар и в доста практичен вид, е това, което позволява на Виктория Бекъм да задържи публиката си лоялна не за първи сезон. Очакваме британката да ни покаже лично как да носим всички тези неща в своя Instagram.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Erdem

Ердем Моралиоглу показа новата колекция зад затворени врати, предоставяйки снимки на най-важните си клиенти и пресата. Въпреки изолираността и нарастващата популярност на спортни и функционални артикули, дизайнерът не направи компромис със собственото си чувство за стил и красота - новата му колекция отново е изпълнена с рокли в средновековен стил, флорални шарки и бродерии. Моралиоглу казва, че основният му източник на вдъхновение са „The Volcano Lover" на Сюзън Зонтаг, която разказва историята на лейди Ема Хамилтън, любовницата на лорд Нелсън, и нейния съпруг Уилям Хамилтън. Техните портрети и начина на живот, описани в книгата, са в основата на колекцията - високи яки, изобилие от светли нюанси, вталени сака като тези на аристократите от 18 век.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Simone Rocha

Симон Роша е дизайнерът, чиито дрехи със сигурност бихте искали да разгледате на живо, тъй като във всяка една от тях е вложен много труд и ръчна работа. Ето защо британката не се отказа от физическата демонстрация, макар и в модифицирана форма. Роша проектира инсталация, която се помещава в галерията Hauser & Wirth на Savile Row и може да бъде разгледана след предварителна уговорка. Самата колекция обединява страстта на Симон към историческия разкош и мечтата за бягство от релаността. На практика това се изразява в комбинация на обемни и интересни силуети и семпли платове, изключителни декорации и изчистени нюанси, сложна ръчна бродерия и спортни елементи под формата на по-дебела подметка на сандалите, например. Ако се загледаме в класическите английски бродерии, ще забележим инициалите на дизайнерката, почти незабележимо вписани в останалите декоративни елементи.
Сега за мен е още по-важно да разбера какви емоции изпитват хората, когато купуват дрехите ни“, обобщава колекцията си Симон Роша, а след видяното ние сме склонни да й вярваме.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram