Автор
Пепа Попова - Пепита

Седмиците на модата по света се дигитализират

Пандемията COVID-19 оказа значително влияние върху всички области на бизнеса и по-специално върху модната индустрия. Време е за промяна и нови иновативни решения. Организаторите на Модните седмици по света започнаха да преобразуват тези дългоочаквани от любителите на мподата събития в дигитален режим, а дизайнерите размишляват върху факта дали въобще има нужда от толкова много шоута през годината след карантината.

View post on Instagram
 

В момента почти всички Седмици на модата са избрали дигитален път на развитие. Така след Седмицата на модата в Токио, Шанхай и Хелзинки, Лондон също планира да проведе ревютата онлайн. Британският съвет реши да комбинира мъжките и женските представяния и да проведе Седмицата на модата от 12 юни. Междувременно представители на Френската федерация на модата споделиха, че Седмицата на модата за мъже в Париж ще се проведе по редовен график от 9 до 13 юли, но също в онлайн режим. Марките ще могат да представят своите колекции във видео формат във виртуалния салон Sphere.
Следваща в модния график е Седмицата на модата в Милано, която тази година ще се проведе от 14 до 17 юли. Италианската национална модна камара реши да използва своя уебсайт и социални мрежи като платформа за излъчване на новите колекции на дизайнерите. Очакват ни онлайн презентации, изказвания на водещи професионалисти в модната индустрия, back-stage снимки зад кулисие, както и ексклузивни интервюта, фотосесии и видеоклипове. Като част от Milano Digital Fashion Week ще бъдат представени мъжките колекции пролет-лято 2021 и пролетните колекции за жени и мъже за следващата година.

View post on Instagram
 


Идеята на дигиталната седмица на модата е да бъде малко по-различна от обичайната. Предимството е, че в дигиталния свят има повече свобода. Всеки ще може да намери свой начин на изразяване в рамките от 1 до 15 минути. Вие решавате какво да покажете “, казва Карло Капаcа, президент на Италианската национална модна камара.
А на нас не ни остава нищо друго, освен да се насладим от уюта на дома си на новите предложения на големите в модата.

View post on Instagram
 
View post on Instagram