Доменико Долче и Стефано Габана знаят, че в нестабилни и смутни времена имаме особенa нужда от приказка. Ето защо преди коледните и новогодишните празници те показаха една от най-очакваните колекции - Alta Moda. Всеки сезон дизайнерите превръщат своите модни ревюта в истински спектакъл, като често избират интересни и уникални места за сцена. Този път Dolce & Gabbana бяха принудени да се откажат от подобни мащабни организации, поради карантинни ограничения в Италия, но вместо това представиха атмосферен минифилм.

Модната колекция на марката, състояща се от три части (за жени, мъже и бижута), този сезон е обединена от темата за семейните ценности. Във филмите си Dolce & Gabbana демонстрират връзката между поколенията, която всъщност е по-силна, отколкото изглежда на пръв поглед. Видеото, посветено на женската колекция Alta Moda, демонстрира класическото италианско семейство, всички членове на което изглеждат класно и оригинално едновременно, независимо от възрастта. Например, представителите на по-старото поколение подчертават статуса си със строги дантелени рокли, големи обеци и орнаменти за коса, младите момичета изпълняват класическите образи на приказни принцеси и експериментират с текстури, съчетавайки големи гривни и аксесоари, направени от пера или тюл. Не по-малко впечатляващи са уважаваните дами в копринени пижами, обшити с кожа и дръзките старлетки, които избират рокли с бродерии и пера в цветовете на косите им.

View post on Instagram
 

Това е необичаен начин за нас да покажем колекцията Alta Moda на клиентите си, - казват Доменико Долче и Стефано Габана.„ Но основният урок за тази година беше, че при спешни случаи всички ние трябва да сме готови да експериментираме и да можем да се адаптираме. Това е много стимулиращо. За всичките 38 години, откакто стартирахме бизнеса си, тази година направихме повече експерименти от всякога. "

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram