Автор
Пепа Попова - Пепита

Шейха Моза - една приказна арабска принцеса с хипнотизиращ стил

В последните дни арабските принцеси отново са много обсъждани – една заради факта, че предизвика дипломатически скандал, бягайки от съпруга си и търсейки убежище в Европа, а други – заради безупречните си визии, които демонстрират по време на официалните си визити. Аз съм впечатлена, сериозно впечатлена от една приказна арабска принцеса - Нейно Височество Шейха Моза бин Насер ал Миснед и трябва да ви призная, че много често прелиствам Инстаграм профила ѝ за вдъхновение.

Почти невъзможно е да не бъдете хипнотизирани от естествената красота и елегантност на Нейно Височество. Зашеметяващата шейха определено е една от най-възхитителните жени на света, не само заради нейния страхотен гардероб, но и заради нейните хуманитарни усилия като глобален посланик по отношение на достъпа на деца до образование. Всеотдайната майка на седем (да, седем!) деца също така неуморно провежда кампании за ограничаване на домашното насилие и е вдъхновение за овластяването на жените в региона.

Шейха Моза, която е втората от трите съпруги на шейх Хамад бин Калифа Ал Тани, бивш емир на Катар, много често попада в списъка на най-влиятелните жени на Forbes. Тя е не само силна жена, но и изключително отличаваща се - с прибраните си в дизайнерски тюрбани коси, тя си е спечелила репутация на икона на стила.
Нейните модни пристрастия варират в широки граници - от местни дизайнери като Wadha Al Hijri до международни марки, включително Chanel, Hermès, Ralph и Russo, Stephane Rolland, Jean Paul Gaultier и Valentino. Нейният афинитет към наситената палитра и творения с богати детайли, които тя допълва с ослепителни бижута от Хари Уинстън и Дейвид Уеб, утвърждава статута ѝ като икона на стила и ѝ спечелват одобрението на световните модни гурута, като неведнъж е наричана от тях съвременната Джаки Онасис.

Ако не вярвате, достатъчно е да направите бърз преглед на най-вдъхновяващите модни моменти на Шейха Моза:

View post on Instagram
 

Изключително елегантна визия от посещението ѝ в Хага през май 2017 година в нежнорозово сако с плисиран ръкав от колекция Christian Dior Haute Couture, допълнено с диамантено колие Harry Winston и перлена огърлица и обеци.

View post on Instagram
 

Абсолютно красива и елегантна в цветна рокля от грузинския дизайнер Samoseli Pirveli и прекрасна сламена шапка по време на ваканция в Хърватия през лятото на 2015 г.

View post on Instagram
 

Като нежна орхидея - Шейха Моза в бял ансамбъл на Christian Dior Haute Couture по време на държавното си посещение в Германия през септември 2010 г.

View post on Instagram
 

Още една снимка от държавно посещение на шейха Моза през юли 2005 г. в Италия. Невероятен шик - бял ансамбъл висша мода на Christian Dior от колекция пролет-лято същата година. Въпреки че костюмът и снимката са от 2005 г., визията все още изглежда модерна и актуална днес. Това е силата на нейния безупречен стил, който никога не излиза от мода. Прекрасната бяла огърлица и кожена чанта завършват шикозния вид.

View post on Instagram
 

Кралица на изтънчеността. Шейха изглежда абсолютно красива в нежносивата рокля висша мода на Schiaparelli по време на посещение в Малайзия.

View post on Instagram
 

Oслепителна в този спиращ дъха haute couture кафтан на Jean Louis Scherrer. Погледнете този невероятен цвят и златно бродирани ръкави, към които е добавила зашеметяващите златни бижута Buccellati Milan.

View post on Instagram
 

Феноменална визия на Шейха Моза по време на инициативата Global Education First Initiative през септември 2014 г. - зашеметяващ бял ансамбъл по поръчка на Wadha Alhajri с приказна пола.

View post on Instagram
 

Шейха Моза в замъка Eckberg на официална вечеря по време на държавното си посещение в Германия през май 2009 г. Тя изглежда абсолютно зашеметяваща в белия ансамбъл висша мода на Jean Paul Gaultier.

View post on Instagram
 

Перфектното лилаво. Шейха по време на държавното си посещение в Испания през 2011 г. в зашеметяваща рокля на Ralph and Russo.

View post on Instagram
 

Ето как се носи костюм с панталон. Шейха Моза изглежда изключително елегантно в светлосиния костюм Armani Prive haute couture от колекция есен-зима 2016.

View post on Instagram
 

Кралица Елизабет II и Шейха Моза присъстват на прием в замъка Уиндзор през април 2010 г. Шикозна визия в лилаво и синьо, дело на Джон Галиано за Christian Dior. Двете красиви цветни диамантени брошки добавят кралски блясък.

View post on Instagram
 

Още една невероятна визия в зелено - роклята Ralph & Russo couture е комбинирана с подходящи кожени обувки на Armani, слънчеви очила Bulgari и коженa чантa Armani.

View post on Instagram
 

Шейха изглежда изключително елегантно в красивата рокля висша мода на Christian Dior от колекция пролет-лято 2012 година. Визия, напомняща на класическия стар Холивуд.

View post on Instagram
 

Елегантна в рокля на Chanel Haute Couture по време на посещение в Тунис през 2017 г. Образът ѝ се вписва изключително хармонично в обстановката.

View post on Instagram
 

Шейха Моза по време на среща с президента на Судан и съпругата му (каква разлика в стила!). Абсолютно елегантна в приказно розово сако и синя рокля, допълнени с красиви диамантени обеци и колие.

View post on Instagram
 

Не може да бъде по-страхотно от това! Излъчване, фигура, поза, силует на роклята, стил...

View post on Instagram
 

Елегантност в Париж - Шейха Моза избра сивата рокля Dior Haute Couture за своята визита във френската столица миналата година.

View post on Instagram
 

Тя изглежда абсолютно красива в облеклото на Ulyana Sergeenko от колекция есен-зима 2017 по време на обиколката на Международния музей на Червения кръст и Червения полумесец.

View post on Instagram
 

Посещението в пустинята никога не е изглеждало толкова шикозно. Страхотна от главата до петите.

View post on Instagram
 

Шейха в ансамбъл висша мода на Valentino от колекцията пролет-лято 2018 година.

View post on Instagram
 

Шейха Моза в Jean Paul Gaultier на откриването на Oxford Middle East center.

View post on Instagram
 

Шейха Моза е облечена в ансамбъл Chanel couture, допълнен с емблематична перлена огърлица Mikimoto.

View post on Instagram
 

На посещение във Ватикана в кралско синьо. Шейха изглежда шик в Jean Paul Gaultier от колекция пролет-лято 2016.

View post on Instagram
 

Великолепна по време на държавна вечеря с Карла Бруни в Париж през 2009 година в рокля по поръчка, дело на австралийски дизайнер.

View post on Instagram
 

По време на срещата с настоящата първа дама на Франция през февруари 2018 година Шейха Моза заложи на ансамбъл висша мода Christian Dior и абсолютно великолепни изумрудени обеци от @boghossianjewels

View post on Instagram
 

Зашеметяващ образ на Шейха Моза в бледорозовата рокля Chanel Haute Couture по време на държавна вечеря в Испания през 2011 година. Карл Лагефелд трябва да е бил много горд от одухотворения модел, избрал и представил по великолепен начин творението му.

Сигурна съм, че и Коко Шанел би аплодирала стила на Шейха Моза бин Насер ал Миснед, защото тя е олицетворение на думите ѝ: „Модата отминава, стилът остава“.