Ще си имаме принцеса! Но коя всъщност е Калина, дъщерята на Симеон Сакскобургготски (снимки)

Новината, че Княгиня Калина се завръща да живее в България определено ни зарадва, но днес искаме да открехнем малко завесите пред личността на единствената дъщеря на Симеон Сакскобургготски. Коя е тя и кога пристига в "Царска Бистрица", където смята да живее?

Калина Сакскобургготска е българска княгиня, пето дете и единствена дъщеря на Симеон II и царица Маргарита. Тя е родена на 19 януари 1972 г. в Мадрид, Испания. Завършва френски лицей и английски колеж в Мадрид. Следва в Лондонската академия по изкуствата и филология в Германия.

На 26 октомври 2002 г. тя сключи брак с испанския мореплавател Антонио „Китин“ Муньос Валкарсел в двореца „Царска Бистрица“ в Боровец. На 14 март 2007 г. двойката се сдоби с наследник - Симеон-Хасан Муньос.

На 23 април 2008 г. Симеон-Хасан е кръстен по каноните на Източноправославната църква в параклиса „Св. Иван Рилски“ на резиденцията Царска Бистрица.

А години по-късно двамата с майка му получават и български паспорти.

Калина всъщност е единственото дете на Симеон Сакскобургготски, което има българско гражданство.

Винаги се е отличавала със собствен стил - малко бунтарски, малко ексцентричен, неподвластен на моментната мода. И с голяма доза български елементи.

Принцесата обича да бъде смела, когато става въпрос за дрехи и аксесоари.

Тя експериментира не само с гардероба, но и с визията си като цяло. Късата коса, плитките, черните воали са запазена марка на дъщерята на Симеон Сакскобургготски.

Наследила фигурата на майка си, Калина не се притеснява да привлича вниманието към себе си. И ако направим една "разходка" през годините, вглеждайки се във визиите, които е избирала за своите публични прояви, ще разберем, че дъщерята на Симеон Сакскобургготски носи душа на артист.

View post on Instagram
 

Тя обича малките чанти и екстравагантните очила. Тюрбаните. Както и коланите, които често напомнят за пафтите от българските носии.

Очакваме с нетърпение идването на семейството на Калина в България. Наскоро стана ясно, че Калина ще се прибере в България, защото иска да е близо до баща си. С нея у нас ще живеят съпругът ѝ и синът им. Според информациите, тя ще работи в музея на двореца "Врана" в София, място, с което е изключително свързана, и което много обича. А Симеон-Хасан ще учи в българско училище.

Това обяви самата тя пред испанското списание "Ой Корасон" . В интервю пред медията Калина казва, че иска синът й, който вече е на 12 години, да опознае по-добре страната. И че заедно със съпруга си ще работят в парк-музея „Царска Бистрица”.

И въпреки, че има намерение да прекарва повече време тук, отколкото преди, Калина не отхвърля възможността със семейството й често да се връщат и в Испания.

View post on Instagram
 

Със сигурност идването ѝ ще внесе свеж въздух в модното родно пространство.