Синди Кроуфорд на 55: Провокативна и секси в гореща фотосесия за Vogue

Синди Крофорд е от жените, които винаги са предизвиквали възторг и стремеж към подражание. Нейният неподвластен на времето чар е пленил милиони мъжки сърца по света, а днес, в средата на петото си десетилетие, тя продължава да блести с неувяхващата си харизма и красота.

Една от най култовите модни икони на 90-те този път не само украси с облика си корицата за Vogue Бразилия, но и се снима за спираща дъха фотосесия в броя на изданието. Фотосите ясно показват, че супермоделът, който на 20 февруари навърши 55 години, е запазила същата онази зашеметяваща фигура, които в края на миналия век я превърнаха в най-търсеното лице за корици в модния бранш.

View post on Instagram
 


За фотосесията си Синди сменя няколко стайлинга, всеки един от които подчертаващ изумителната форма, в която се намира в момента.

Всъщност Кроуфорд никога не е била от щастливките, чиито генетични предпоставки позволяват да си ядат каквото си щат и въпреки това остават слаби. За да не ѝ се лепи храната, и Синди, полага непрекъснато грижи, придържайки се към специален хранителен и двигателен режим. „Винаги съм се дразнила, че постоянно трябва да внимавам какво ям, докато Кейт Мос например си хапваше хамбургери и пържени картофи...“, коментира преди време в друго интервю тя.

View post on Instagram
 


Естествената красота на Синди е вдъхновяваща и основна заслуга за това имат добрите ѝ гени. Семейството ѝ от дълги години живее в САЩ, но има германски, френски и английски корени. Кариерата ѝ на модел започва още преди тя да навърши пълнолетие. Завършва гимназия и започва да учи химия, но скоро захвърля учебниците, за да се посвети на мечтата си да бъде модел. Красотата ѝ е безапелационна и скоро се превръща в едно от най-желаните лица за всички модни компании. Била е многократно корица на списания като Vogue, W, People, Harper's Bazaar, Elle и Cosmopolitan. Дефилирала е за марки като Chanel, Versace, Dolce & Gabbana, Christian Dior, Calvin Klein, Ralph Lauren, Michael Kors и други.

View post on Instagram
 


Култова остава фотографията от корицата на английския Vogue (януари 1990 г.), на която Синди Крауфорд се появява в компанията на звездните си колежки Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста. Не отказва и на мъжката библия Playboy, като цели два пъти е радвала милионите почитатели на еротичното списание по света.

В личен план днес Синди е една изключително щастлива жена, радваща се на голямо и сплотено семейство в лицето на двете си деца – Кая и Пресли Уолкър Гербер, и втория си съпруг – Ренде Гербер, с когото на 31 май ще отбележат 23-години брак.

Що се отнася до годините Коуфорд неведнъж е подчертавала, че е безсилна пред желанието си да върне времето назад, но и че щастлива от начина, по който изглежда днес – много по-улегнала, помъдряла и зряла. „И сама виждам, че изгледам различно отпреди 20 години. Не е нужно някой да ми го казва. Без значение е какво правя за външния си вид и как се поддържам, ясно е, че не мога да върна времето назад и да изглеждам като 20-годишна. Целта ми е да изглеждам страхотно като за 50-годишна. Спортувам, храня се здравословно, грижа се за кожата си. Ужасно е, че върху жените се упражнява непрекъснато страхотен натиск в посока да не остаряват. А това е невъзможно. Най-разумният начин да остарееш, е като го приемеш. Старостта е факт и нито аз, нито някой друг, може да промени нещата", отбелязва Синди. Жена, която не спира да доказва, че и на 55 можеш да се гордееш с естествената си красота - без фотошоп, без екстеншъни, без силикон, вдъхвайки самочувствие, сила и увереност у всяка една жена.

View post on Instagram
 

Четете още: Войната на двойките: Кейт и Уилям срещу Меган и Хари