Автор
Woman.bg

Скарлет О'Хара оживя в колекция на Ulyana Sergeenko

Има дизайнери, които не можеш да объркаш! Още от пръв поглед познаваш характерната кройка на дизайните им, посланието, което предават с творчеството си и маниера, с който представят колекциите си.

Руската кралица на модата несъмнено е Ulyana Sergeenko. И тя е именно от моделиерите, чиято страст към определен стил и епоха в модата са толкова разпознаваеми. И въпреки това, винаги изненадват с нещо ново, обогатяващо...

Винтидж наклонностите на Уляна я направиха толкова известна, че елегантното момиче от моден блог се превърна в творец, с който всеки критик и дизайнер се съобразява и от който звезди в шоубизнеса се вдъхновяват.

Тя представи своята пролетна котюр колекция, в чиято концепция се прокрадват откъси от класически филмови произведения.

Пред сп. Harper's Bazaar Уляна твърди, че за пореден път идеята за дрехите ѝ и идва от „типичното детство в Съветския Съюз, прекарано в четене на книги, защото нямахме много други развлечения по онова време. Книгите бяха обгрижвани с уважение – беше трудно да се сдобиеш с тях. За всяко дете книгите бяха възможност да се пренесе от реалността в свят на фантазии, приключения и приказки.”

”Колекцията е вдъхновена от добре познати новели, между които американски класики като „Отнесени от вихъра”, „Магьосникът от Оз”, „Приключенията на Том Сойер” и др. Музата на колекцията е Скарлет О’Хара, особено образът, който създаде Вивиън Лейт в известната холивудска адаптация”, разказва още красивата дизайнерка.

Всички модели, представени в линията на Ulyana Sergeenko носят неземен театрален дух, което отнася мислите и фантазиите ни в друго измерение на модата, където класическите романтични образи оживяват и увличат настоящето в нежен танц.

Пристегнати корсети, наметала, къси шорти с къдрички, блузи с висока яка и ретро подплънки на раменете, дълги и широки поли, рокли с подчертана талия и равно, ниско деколте са градивна част на колекцията, която намира своето продължение и допълнение в лицето на аксесоари като високи затворени обувки и широкополи шапки.

На въпроса защо се стреми да създава висша мода, дизайнерката отговаря така:

„Трябва да създаваме котюр, защото в Русия нямаме добре развита модна индустрия. Много е трудно да организираш един процес на създаване на множество дрехи за ежедневието, масова продукция, затова се ограничаваме с висша мода. Правим всичко в една малка сграда. От дрехите до бродериите, копчетата и обувки. Опитваме се да намерим хора от цялата страна, които могат да създадат нещо много специално. Ето затова посвещаваме работата си на котюра.”