Автор
Пепа Попова - Пепита

Socks And The City: Маноло Бланик харесва сандали с чорапи за зимата

Маноло Бланик е може би най-известният дизайнер на обувки в света. Обичан е заради своите дамски колекции, любими на модни икони като Сара Джесика Паркър, Оливия Палермо, Анна Уинтур. Отскоро дизайнерът започна да създава и мъжки обувки. Всъщност, Бланик винаги е проектирал ограничен брой двойки за господа, главно за приятелите си, включително господата Брайън Фери и Дейвид Хокни и сър Мик Джагър. За щастие днес не е нужно да сте в неговия вътрешен кръг, за да имате достъп до чифт, тъй като едноименната му марка сега произвежда пълна мъжка колекция от класики за съвременното денди, които варират от ботуши до броги, от сандали до мокасини.

Всеки, който е смятал, че ако не подсъдимо, то е абсолютно неправилно да разхождаш белите си чорапи по чифт сандали, ще трябва да се сблъска челно с най-добрия майстор на обувки в света. Маноло Бланик предпочита да вижда тази комбинация през зимата!

Дизайнерът казва, че сандалите с чорапи са част от „перфектната му зимна униформа“ както за жени, така и за мъже. 77-годишният Бланик, който създаде едноименната си марка обувки през 1970 г., призна, че това е тенденцията, която харесва за това време на годината. Той приветства този тренд, като го определи за "изключително елегантен", но не и за всеки.

View post on Instagram
 


В интервю за MR PORTER Бланик каза, че харесва класическите обувки Witney и ботушите Delsa Chelsea, но за свои фаворити за есенно-зимния сезон тази година той определи сандалите - всички сандали.
За мен красивият костюм, съчетан с поло и сандали с чорапи, е идеалната зимна униформа и стои толкова елегантно. Да, не за всеки вкус, може би, но за моя - определено. "
Що се отнася до умението да се обличаш добре, Бланик заяви, че „стилът е много по-важен от модата“
Независимо дали става въпрос за костюм Savile Row, очила Cutler & Gross или обикновена тениска и дънки, открийте какво ви кара да се чувствате най-комфортно. Стилът е далеч по-важен от модата.”

View post on Instagram
 

Дизайнерът на обувки признава, че вдъхновението го намира навсякъде. “До всяко легло, в което спя - независимо дали у дома в Бат или в хотел - има хартия и молив. По този начин мога да скицирам всеки импулс вдъхновение в момента, в който ме връхлети, дори посред нощ."
През този сезон колекцията ми е посветена на стилните мъже от миналото като Бо Брамъл - истински английски денди. Обичах начина, по който той промени мъжкия стил през 18-ти век, а красивите му костюми по поръчка бяха божествени. Обожавах и холивудския актьор Гари Купър - стилът му беше безупречен както на екрана, така и извън него. Джеймс Дийн е друг невероятен източник на вдъхновение - едновременно предизвикателен и елегантен. И днес има много актьори и музиканти, които са много стилни. Харесвам особено Джеймс Нортън - той е страхотен актьор и винаги изглежда толкова добре."