Стил по испански: Дрескодът на кралица Летисия Ортис (Снимки)

Тя не е толкова популярно име като първата дама на САЩ - Мелания Тръмп. Не попадна и в светлините на прожекторите по такъв начин, както се случи с президентa на Хърватия - Колинда, която за ден стана популярно и обичано лице в цял свят. Нейният образ не е толкова известен в световен мащаб, но на испанците тя е любимка. Името й е Летисия Ортис и е кралицата на Испания. Тя е съпруга на крал Фелипе VI.

На публичните си изяви тя винаги се появява с чар и усмивка. Фотоапаратът определено я обича, защото кралица Летисия е фотогенична дама и както и да я уловят папараците, то тя изглежда очарователна в своето сияние.

45-годишната дама винаги се е придържала към класическата елегантност. Тя носи рокли по тялото с дължина до коляното. Облича по-рядко дълги рокли - само за специални събития. Много често може да бъде видяна с дрескод - костюми от две части - сако и панталон или сако и пола. Цветовете, на които залага, са бежово, сиво и кафяво или пък - едноцветни ярко-червени, сини или цикламени рокли. Летисия носи дрехи на модни брандове като Zara и Mango.

Нейният любим дизайнер за официални събития е Фелипе Варела.

Когато не е на официални събития, а на семейна разходка със съпруга си и децата си, Летисия има съвсем друг стил - ненатрапчив и дори обикновен. С дънки или панталон в комбинация с подходяща блуза й е най-удобно.

Коя е Летисия Ортис?

Летисия Ортис е родена на 15 септември 1972 г. в испанския град Овиедо в семейството на журналиста Хесус Хосе Ортис Алварес и медицинската сестра Мария де ла Палома Рокасолано Родригес. Летисия е най-голямото дете в семейството и има две по-малки сестри – Телма и Ерика.

Летисия има бакалавърска степен по Информация, дял на журналистиката, от Мадридския университет Комплутенсе, както и магистърска степен по Аудиовизуална журналистика в Института по журналистика. По време на обучението си Летисия Ортис работи във вестник „Ля Нуева Еспаня“, а след това – в „ABC“ и агенция „EFE“. По-късно работи и за вестник „Siglo XXI“, както и в канал „Bloomberg“, преди да се прехвърли в „CNN+“. През 2000 Летисия започва работа за испанската телевизия „TVE“. Тя е работила и за най-гледаната испанска новинарска тв - „Telediatio 2“.

Преди брака си с Фелипе VI красивата брюнетка се омъжва за Алонсо Гереро Перес – писател и преподавател по литература, който е и неин бивш учител. Сватбата е на 6 август 1998 г. Двамата обаче се развеждат скорострелно - една година по-късно, през1999 г.

Няколко години по-късно Летисия Ортис отново е влюбена. На 1 ноември 2003 г. от двореца официално обявяват годежа й с принца на Астуриас. Скоро след това тя се премества да живее в двореца Сарсуела, където пребивава до деня на сватбата.

Сватбената церемония се състоя на 22 май 2004 г. в мадридската катедрала Санта Мария ла Реал де ла Алмудена, като бе предавана пряко по телевизията. След церемонията Летисия Ортис приема титлата Принцеса на Астуриас и се премества в резиденцията на съпруга си.

До момента Фелипе VI и Летисия имат две дъщери - на 13 г. и 11 г.