Всяка една от нас може да се похвали с особености на фигурата, които често иска да отстрани, с магическа пръчка по възможност, лесно, бързо и безболезнено.

Дори с титански усилия във фитнеса и перфектно подбрано меню структурата си е структура и трябва да приемем телата си такива, каквито ги е създала природата.

Едно от най-значимите качества на дрехите е, че веднъж подбрани правилно имат дарбата оптически да променят визуалните ни представи.

Тази проста, но основна истина в сферата на стила и естетиката ни даде повод за пореден път да се разровим в професионалните съвети на стилисти и дизайнери и да дадем насоки за подбора на дрехи спрямо фигурата.

Има известни спорове за това кое е по-досадно – да имаш едро дупе или голямо коремче. Без да задълбаваме в този излишен дебат, ще отсъдим строго и справедливо – нито едното, нито другото. Има обаче малки трикчета, с които ситуацията е в състояние да се „замаже“!

- Единият от вариантите да прикриете корем е като фокусирате вниманието върху атрактивната страна на дрехата. Принтовете и шарките отместват критичния поглед от несъвършенствата на част от тялото към интересния десен. Отминаха дните, в които съществуваше закон за вталяващото вертикалното райе, гласящ – „Носи го, ако си пълен!“

Съветът на стилистите е да акцентирате върху красотата на дрехта, която ще отмести вниманието от проблемната зона, която в случая са коремът и талията. Избирайте измежду красиви принтове като точки, абстрактни и етно мотиви. Именно те, когато са разпръснати по цялата блуза или рокля, но задължително във вертикална линия, ще прикрият несъвършенствата в областта на торса.



- Не забравяйте да акцентирате върху най-красивите части на тялото си. Ако за сметка на коремче имате красиви крака, не се колебайте да ги покажете със страхотен чифт панталон или секси пола.

- Деколтета, падащи като драперия са също прекрасен начин да прикриете едрата талия. Подопен тип блузи, тоники и рокли стоят изключително женствено и елегантно. Избирайте леки и ефирни материи, за да постигнете раздвижен и секси ефект от дрехата.