Автор
Пепа Попова - Пепита

Streetstyle: Модерни панталони за дъждовни пролетни седмици

След карантината е време за модни вдъхновения и в центъра на вниманието днес логично ще бъдат панталоните, тъй като краят на май ни изненада с необичайно за сезона прохладно време, подходящо по-скоро за тях, отколкото за любимите ни рокли и цветни поли. В полезрението ни попадат широки панталони, кожени модели, вариации с връзки на глезените, панталони-банани, класически и подкъсени варианти. Време е да разгледаме профилите на любимите ни инстаграм-момичета и да научим кои са най-модерните панталони за сезон пролет-лято 2020.

Широки панталони

Streetstyle-хрониките от Милано, Париж, Лондон и Ню Йорк ни показват, че през този сезон отново са модерни свободните, лежерни и широки модели. Момичетата избират както панталони, изработени от тъкани за костюми с пригладени ръбове, така и летящи палацо панталони от коприна и лен.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Kожа

Кожените панталони може да не са най-практичният вариант за топлия сезон, обаче в дъждовни седмици като тази или в прохладна лятна вечер, те са си тъкмо на мястото. Модерните момичета ни предлагат да носим кожени панталони в класически нюанси - черно, карамел, бежово и бордо, съчетавайки ги с леки блузи, спортни суитчъри и бизнес сака.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Панталони с връзки
Панталоните с връзки около глезените са новата тенденция за този сезон, която бързо спечели популярност сред любителките на модата. Звездите на уличния стил се надпреварват да завладяват модните столици в панталони с акцент върху глезените, допълвайки образите си със свободни прави сака. Най-изобретателните и смели момичета връзват сандали над широки панталони, повтаряйки силуета на най-желания модел на пролетно-летния сезон.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Класически
Безвременната класика беше, е и ще остане в арсенала на всички модерни момичета. Въпреки съвременните вариации на панталоните, моделите с класическа кройка също са уместни сред дамите - от ярки нюанси до приглушени цветове – всичко е възможно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Панталони-банани
Естетиката на 80-те години е особено актуална през този сезон. Така например, панталоните-банани, които се отличават с допълнителен обем в бедрата, меки басти, по-тесен силует в близост до глезените и висока талия, са от типа, който ни се иска да облечем и никога да не сваляме. Точно така правят и момичетата от streetstyle – хрониките: демонстрират актуализирани винтидж модели в съчетание с изрязани топове, блузи и ризи, прибрани в панталоните.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Подкъсени
Трудно е да си представим летния сезон без подкъсените панталони, които не само визуално удължават силуета, но са и удобни за носене. Тази дължина има още един плюс – можете спокойно да покажете новите си сандали с елегантни връзки.

View post on Instagram
 
View post on Instagram