Автор
Woman.bg

Style Has No Size, или всяка жена е красива! (снимки и видео)

В средата на 90-те години Веселена Марчева е на 5 г. и забелязва как баба ѝ всеки ден гледа култов по онова време сериал за модната индустрия. Като момиченце е пленена от красотата на дизайнерските модели, от свободата на въображението, благодарение на която се раждат цветни, ефирни, стилни тоалети..

През 2020 г. Веселена използва новата си колекция в модната къща Attitude157 и наскоро създадената от нея платформа FitInch, за да организира кампанията Style Has No Size – фотосесия и видеоклипове, които имат за цел да промотират идеите на боди позитив движението в България

Между тези две събития има 25 години, в които Веселена завършва паралелно Икономика и Мода. Учи по обменни програми в Испания и САЩ, стажува в Холандия и в крайна сметка създава българския дизайнерски бранд Attitude157, който си спечелва хиляди верни клиентки със специално отношение към живота, стила и визията си. Много от тях обаче потвърждават факт, който дизайнерката отдавна е забелязала.

Хората се чувстват все по-притиснати да се впишат в нереалистичните стандарти на обществото и модната индустрия за „красиво тяло”. Много дами стигат до крайности, за да се вмъкнат в определени размери, а пазаруването се превръща в мъчение, вместо да бъде удоволствие. Като черешка на всичко това, всяка една „по-нестандартна” черта от фигурата на тялото принуждава съответната жена да поръчва и връща дрехи до безкрай, независимо причината – че идеалната за нея дреха е между два размера, че горната част на тялото ѝ е в един размер, а долната – в друг, че е по-висока или по-ниска, че има по-пищен бюст или по-изразено дупе.

Така се ражда платформата FitInch, в която всяка жена може да намери най-подходящата за себе си дреха в подходящ за себе си размер. И по-горе изброените „особености”, които според Веселена придават истинския чар на всяка дама, биват отпразнувани с всяка намерена дреха. Защото платформата използва обмерните данни да всеки клиент и изчислява кои са най-подходящите за него тоалети и размери. Без ограничения.

С това Веселена намира решение на единия проблем – пазаруването и безкрайното връщане на дрехи. Но това няма да бъде достатъчно, ако същите тези дами не се чувстват добре в тялото си и не се смятат за красиви, само защото не отговарят на нечии стандарти за красота. Затова дизайнерката използва новата колекция на Attitude157 и кани две клиентки на FitInch, за да се снимат заедно за кампанията Style Has No Size. Трите заедно са представители на три размера – S, L и XXL – и се снимат в два клипа и стотици снимки, за да докажат, че стилът наистина няма размер – всяка жена е обаятелна и уникална, точно каквато е, и никой стандарт не може да засенчи светлината, която грее отвътре. Нужни са само увереност, усмивка и удобни, стилни дрехи. Защото всяка жена е красива.