Автор
Пепа Попова - Пепита

Summer Fashion Weekend 2022 - българска и световна мода на брега на морето

По време на 4-тото издание на най-бляскавото модно събитие на лятото, Марина Диневи събра най-доброто от българската и световната мода на едно място.

Албена Александрова и MADAM ROSHAV представиха своята колекция “СКИТНИЦА”, посветена специално на Summer Fashion Weekend. Една музикално-поетична колекция, вдъхновена от “скъсаните обувки” и “съдраните джинси”, обиколили земното кълбо само, за да разберат, че по-хубаво от вкъщи няма.

Mia Atelier – носител на приза за Най-добър бранд Аксесоари за 2021 на Code Fashion Awards, представи новата си колекция кожени чанти в нови цветове с колекция “White”. Чантите изпъкваха на фона на черните латексови костюми и футуристични очила, с които бяха облечени моделите.

Vanitta ни пренесе в света на ориента с една свежа, екзотична и пленителна колекция бански костюми за смелите дами.

Вдъхновени от полъха на морския бриз, от шума на вълните и от топлите пясъчни дюни Evi’s Wonderland представиха своите феерични и романтични модели.

За първи път на Summer Fashion Weekend публиката се наслади на всеобщия любимец Стоян Радичев. Той изненада всички гости на Марината с плажни модели, ready-to-wear предложения и селекция официални рокли.

„Винаги различни, винаги на фокус!“ Това е мотото, на което е подчинена ежедневната работа на BENMODEL, създаден от Албена, който за първи път се качи на сцената на лятното събитие. Всеки един от моделите се отличава с авторски почерк, изпитано качество и отношение към детайла.



Тази година първите си стъпки на Summer Fashion Weekend направи и свежият бранд Maviiya Boutique. Той е създаден, за да се отличава в свят, пълен с мода и изкуство и да носи комфорт, стил и качество.


По традиция подиумът на най-дългоочакваното модно събитие на сезона бе домакин на свежия и пъстър бранд Sena Design, които създават атрактивно плажно облекло - „Направено с любов от авантюристични красиви жени за авантюристични красиви жени.”

Семпли кройки, нежни силуети и богата палитра от цветове - така може да бъде описана марката VERNISSAGE, която видяхме за първи път на подиума на Summer Fashion Weekend. Колекция, вдъхновена от арабския свят и красотата на жената. Моделите бяха завършени с ръчно направени корони от цветя и шипове.

Briliantin показаха за пореден път богатата си селекция от официални и вечерни рокли с подписа на Sherri Hill за онези дами, които не се страхуват да блестят. В акомпанимент към ревюто, чухме ангелския глас на Nelita.

Водещи на събитието бяха Божидара Пенчева, облечена в Antony Langountin и Емил Кирилов в Desizo Monni. И двамата допълниха визията си с аксесоари и бижута на Goto Jewelry and Diamonds.



За музикалната част на вечерта се погрижи Цвети Радойчева, която се появи на сцената два пъти с бляскави официални рокли от Стоян Радичев.

Деси Цонева се завърна като звезден репортер пред камерата на Code Fashion TV, след дълго отсъствие. За визията ѝ се бе погрижил дизайнерът Antony Langountin, с изключително цветна и закачлива визия от най-новата му колекция Aura.

Дизайнерите се насладиха на романтична среднощна “разходка с лодка”. Те бяха превозвани от бекстейдж до местата си на ВИП сепаретата след ревютата с моторница.

Първата по рода си модна улица Summer Fashion Street предостави на гостите възможността да закупят дизайнерски модели от ексклузивни брандове, като почти всичко бе разпродадено още преди старта на събитието.

Сред елегантните гости на Summer Fashion Weekend 2022 видяхме Елена Кристиано в компанията на Мария Елена Инфантино, проф. Любомир Стойков, актрисата Саня Борисова, Даниела Неделчева с изключително елегантна визия, Мика Стоичков, Йордана Димитрова, Мис България Теодора Мудева, Елен Караколева и водещата на Discovering Fashion по Code Fashion TV Пепа Попова-Кънева и много други.

Mercedes-Benz от Silver Star представиха на гостите на Марината новите модели SL на бранда. Посетителите на Summer Fashion Weekend 2022 имаха възможността да се насладят и на тест-драйв.
Samsung Bulgaria ни потопиха и в най-новите тенденции при смартфоните със своите Galaxy Z Fold4 и най-гъвкавата камера на смартфон с Galaxy Z Flip4.

Сред партньорите на събитието бяха още много премиум брандове.