Автор
Пепа Попова - Пепита

Със Сицилия в сърцето: колекция Dolce & Gabbana пролет-лято 2021

След Лондон традиционно модната щафета бе поета от Италия. Шоуто на Dolce & Gabbana стана ярък завършек на първия ден от Седмицата на модата в Милано, която се провежда в познатия вече смесен режим (комбинация от нормални и онлайн ревюта). И ако повечето дизайнери в последно време залагат на бялото във всички възможни интерпретации като символ на вяра и надежда за по-светло бъдеще, то Доманико Долче и Стефано Габана направиха залог на това, което познават най-добре - родната Сицилия - цветна, уникална и страстна.

Този остров неведнъж се е превръщал в източник на вдъхновение за италианското дуо, но в колекция пролет-лято 2021 дизайнерите се опитват да съберат най-пълната картина на Сицилия. И този образ се оказа колоритен като уютно пачуърк одеяло, към което всъщност насочва и официалният хаштаг на колекцията #DGSicilianPatchwork.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Дизайнерите се обърнаха не само към любимия си остров, но и към собствените си архиви. На модния подиум бе представено по малко от всичко, заради което в продължение на толкова години естетиката на Dolce & Gabbana е обожавана по целия свят – строги сака и рокли с форма на пясъчен часовник, ултра женствени аксесоари за коса и смел деним, грахов принт и изобилие от майсторска ръчна работа.
Майсторите и занаятчиите са основната ценност на марката, особено в такива бурни времена като днешните.
Пачуъркът, превърнал се в основна техника на тази колекция, заслужава допълнително внимание.

View post on Instagram
 

Най-интересното е, че Доменико и Стефано успяха да избегнат хипи асоциациите, които са неразривно свързани с тази цветна техника и да представят тази трудоемка работа с голям мащаб и бохемско настроение. Тук отново им се притекоха на помощ техните собствени архиви, а именно колекцията от 1993 г.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram