Трансджендърите продължават да завладяват света и поредното доказателство за това е фактът, че вече се произвежда бельо, изработено специално за тях. Авторът на идеята е 27-годишната Кармен Лиу, която още преди няколко години обяви пред света, че е трансджендър. Дамата притежава и своя марка, която носи името GI Collection.

Кармен споделя пред медиите, че от много време насам усеща нуждата да изработи сама бельото, което да носи, тъй като дамските бикини не били подходящи за фигурата ѝ. Дизайнерката все още не се е подложила на операция за смяна на пола и е категорична, че производителите на дрехи и бельо трябва да бъдат по-прецизни и да мислят и за по-различните тела. Кармен намира за голям пропуск липсата на бикини за трансджендъри и именно това я е накарало да създаде линия, която да задоволи собствените ѝ нужди, а тя вярва, че така ще помогне и на много други хора, които споделят мнението и ориентацията ѝ.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


27-годишната Лиу е изпълнена с надежда, че светът на модата ще погледне по друг начин на трансджендърите след смелата ѝ постъпка, тя дори проплакала, когато докоснала първия чифт бикини от колекцията си.

А вие мислите ли, че трябва да бъдем толкова толерантни към трансджендърите и заслужават ли те специална модна линия?

Четете още: 90-те пак ще са на мода