Автор
Пепа Попова - Пепита

Свободата и природата - основни теми в колекция Burberry пролет-лято 2021

Едно от най-очакваните модни ревюта за този сезон се проведе в Лондон - британската марка Burberry не се отказа от истинско ревю, но го направи без зрители и на открито в приказна гора.

View post on Instagram
 

Новата колекция се превърна за Рикардо Тиши в своеобразно бягство от реалността и разсъждения на тема чувствата на хората – хората, които бяха заключени по време на коронавируса и които, от една страна, изпитваха чувство на самота, но от друга, най-накрая успяха да се доближат до природата. Самият дизайнер в интервю за Vogue в навечерието на шоуто каза, че е прекарал около три месеца с 92-годишната си майка в къщата им близо до езерото Комо, занимавайки се с градинарство. Тиши също отбеляза, че този път времето у дома му е помогнало да си спомни детството и мечтите, които наистина са се сбъднали.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Колекцията му за Burberry се оказа съответно по темата - имаше много препратки към природата и особено към морето. Ботуши за риболов, щампи на риби, лъскави материи, наподобяващи люспи и разнообразие от плисета и волани във всички нюанси на морската шир. Дизайнерът комбинира всички тези елементи с класиката на Burberry - тренчкотът, който бе наистина преобразен. Към класическите кожени чанти-полумесец Тиши добави пазарски торби, изтъкани по начина, по който се правят рибарските мрежи.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram