Автор
Woman.bg

Тоалетите, които ни впечатлиха през изминалата година

Красивите звезди са приятна гледка, още по-красиви са, когато демонстрират прекрасни тоалети и превръщат червения килимв приказна картина.

Нашата модна приказка е на тема “Тоалетите, които ни впечатлиха през изминалата година”.

Ева Лонгория с рокля Emilio Pucci



Миньончето Ева Лонгория определено знае как да изтъкне в най-добра светлина 154-сантиметровия си ръст. Отдавна вече тя набляга на дългите вечерни рокли с шлейф, които за разлика от други модели не правят жената да изглежда още по-ниска. Същата модна уловка актрисата ползва и в Кан, където позира пред фотографите с рокля на Emilio Pucci с впечатляващо дълъг шлейф.

Кейт Бекинсейл с рокля Marchesa



Актрисата Кейт Бекинсейл буквално украси тазгодишния фестивал в Кан и стана една от най-красивите членки на журито в цялата му история. Този ефект беше постигнат благодарение на светлосинята рокля Marchesa с полупрозрачен корсет и естетично разположени изкуствени диаманти. Сиянието е подчертано от красивата линия на бюста и нежния оттенък на кожата на актрисата.

Кейт Бланшет с рокля Alexander McQueen



Кейт Бланшет предпочита тоалети с проста кройка. За червената пътека на фестивала в Кан актрисата отново е избрала едноцветна рокля със затворено деколте. Но семплата кройка лъже. Бродерията във вид на орел на талията и фустата от тюл изискват от притежателката на този тоалет грациозна осанка и кралско достойнство, с което тя да приема комплиментите и възхитените погледи на публиката. Кейт Бланшет се справя отлично с това предизвикателство.

Кейт Хъдсън с рокля Marchesa



Снежнобялата рокля Marchesa, която Кейт Хъдсън избра за награждаването “Златен глобус”, може спокойно да се нарече произведение на изкуството. Скулптурираният корсет подчертава талията на актрисата, перата в горната му част придават обем на гърдите, а полата с къс шлейф ни кара за пореден път да се възхитим на стройната фигура на Кейт.

Камерън Диас с рокля Oscar de la Renta



През 2010 г. един от най-впечатляващите тоалети на награждаването “Оскар” демонстрира Камерън Диас. Актрисата обикновено няма нищо против да покаже стройните си крака, но роклята Oscar de la Renta, украсена със златни листенца и пайети, акцентира върху нежните рамене на Камерън. Този тоалет в цвят “шампанско” за пореден път показа, че Диас има и редица други достойнства, освен краката си.

Майли Сайръс с рокля D&G



Една тийнейджърка може да изглежда твърде възрастна с дълга вечерна рокля, затова 18-годишната Майли Сайръс си подбира внимателно тоалетите за червената пътека. Необходими елементи са лекомислените плисета, кокетната кройка (с гол гръб) и контрастните акценти, например черна вратовръзка и колан. В тази рокля на D&G Майли изглежда точно както трябва за възрастта си – млада и романтична.

Виктория Бекъм с рокля Victoria Beckham



Виктория открай време си пада по класическите прави рокли, тъй като те подчертават идеалната фигура. За да не изглежда подобна рокля твърде семпло, има и пикантни елементи – цветна щампа и асиметрична презрамка, преминаваща в шлейф на гърба.

Дженифър Анистън с рокля Donna Karan



Дженифър Анистън намери идеалния си облик още през 90-те години. Оттогава тя е запазила същата прическа тип “Рейчъл”, кръстена на героинята от сериала “Приятели”. Тоалетите на звездата обаче са станали по-зрели. Тази бежова рокля с асиметрична кройка намеква, че притежателката й е напълно наясно с предимствата на фигурата си, но не желае да демонстрира тялото си пред всеки срещнат. Въпреки свободната кройка е очевидно, че Дженифър има тънка талия, плосък корем и стройни крака.

Марион Котиар с рокля Christian Dior



Дори и със затворено деколте жена като Марион Котиар може да изглежда невероятно секси. С тази рокля, искряща от хиляди пайети, актрисата прилича на антична статуя. Въпреки скромното деколте тоалетът дава почва за възхищение от фигурата на звездата. Обърнете внимание, че за това не са били необходими допълнителни аксесоари.

Даян Крюгер с рокля Christian Lacroix



След като изигра през 2004 г. Хубавата Елена във филма “Троя”, Даян Крюгер продължи да поразява хората с красотата си и извън снимачната площадка. С тази наивно-поетична рокля актрисата даде повод за завист на много почитателки на висшата мода. И нищо чудно – тази кройка може да стои твърде неподходящо на жена с не-идеална фигура.

Наоми Уотс с рокля Stella McCartney



Тази година правите вечерни рокли бяха изключително популярни на звездната арена. Затова дизайнерите си направиха редица експерименти с гънките и обема, които не винаги бяха сполучливи – както за вида на самата рокля, така и за вида на носещата я дама. На фона на всичките провали роклята на Наоми Уотс изглеждаше особено впечатляващо – наситен цвят, съчетан с проста кройка. Пикантен акцент е асиметричният ръкав.

Сара Джесика Паркър с рокля Halston



В началото на текущата година се разчу, че актрисата Сара Джесика Паркър ще поеме в нежните си ръце грижата за възраждането на марката Halston като креативен дизайнер. И това решение определено имаше успех. Тоалетите на Halston веднага се появиха както на големия екран (във втората част на “Секса и града”), така и на червената пътека. Трябва да се отбележи, че стилът на марката отива идеално на актрисата. Паркър често е била обвинявана от медиите, че акцентира твърде много върху гърдите си и далеч не идеалните си крака. Тази рокля обаче служи като достоен отговор на всички критики – свободното горнище не изтъква гърдите, а дългата пола скрива изящно коленете.

Дженифър Лопес с рокля Roberto Cavalli



Дизайнерът Роберто Кавали е станал известен с пристрастието си към животинските мотиви, но в колекцията му се срещат и тоалети в по-спокойни цветове. Например тази рокля, предпочетена от Дженифър Лопес. Дълга пола с безброй оплетени плисета и красив, подчертаващ талията корсет, който сякаш е направен от пера. С тази рокля певицата е красива като лебед.

Пенелопе Круз с рокля Donna Karan



Всяка една тъмночервена рокля на награждаването “Оскар” би трябвало да се слее с фона на червената пътека… Не и в този случай. Многобройните гънки сякаш са прилепнали към стройната фигура на звездата, а бижутата Chopard допринасят за една от най-сполучливите комбинации на церемонията.